Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αν έχεις πρόβλημα με ακμή καλύτερα να προσέξεις αυτές τις τροφές!

Υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να βλάψουν και να χειροτερέψουν την κατάσταση της επιδερμίδας; Πολλά άτομα ακολουθούν διάφορες μεθόδους για να προστατεύσουν το δέρμα τους, είτε κόβοντας την ζάχαρη ή τις σοκολάτες κτλ.

Είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων στην επιστημονική κοινότητα και την κοινότητα ευεξίας. Η δερματολόγος Laurel Geraghty, δίνει απαντήσεις.

Η Geraghty λέει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη διατροφή και το δέρμα - με κάποιες επιφυλάξεις: «Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα υποδηλώνουν ότι αυτό που ονομάζεται «δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη» θα μπορούσε στην πραγματικότητα να επιδεινώσει την ακμή στους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε αυτήν». 

Οπως αναφέρει το Women’s Health, μια δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη περιέχει πολλούς απλούς υδατάνθρακες (όπως το λευκό ρύζι, τα ζυμαρικά και το ψωμί). Επειδή αυτοί οι υδατάνθρακες είναι ήδη αρκετά κοντά στη ζάχαρη, το σώμα δεν απαιτεί πολλή ενέργεια για να τα επεξεργαστεί, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα έχουν αυτό το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα που είναι επιρρεπής στην ακμή, αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση πολλών από αυτά τα τρόφιμα, μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωσή της.

Όσον αφορά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η Geraghty επισημαίνει την ύπαρξη κάποιων ενδείξεων, που υποδηλώνουν ότι ορισμένοι τύποι γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα δέρματα επιρρεπή στην ακμή. Οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το αποβουτυρωμένο γάλα μπορεί να είναι χειρότερο για το δέρμα από το γάλα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ωστόσο, οι δερματολόγοι δε συστήνουν σε κανέναν να αλλάξει δραματικά την ποσότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων που καταναλώνει μόνο λόγω του δέρματός του, καθώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες, απαραίτητες ειδικά στις νέες γυναίκες.

Λάβετε υπόψη ότι και οι δύο αυτές τροφές φαίνεται ότι επηρεάζουν αρνητικά μόνο τους ανθρώπους που έχουν ήδη προβλήματα με την ακμή. Αν δεν έχετε καθόλου ακμή, μη κόψετε αυτές τις τροφές για χάρη του δέρματός σας. «Αν είστε από τους ανθρώπους με τάσεις ακμής, είναι καλή ιδέα να υιοθετήσετε μια από αυτές τις δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, για να βοηθήσετε το δέρμα σας, καθώς επίσης και να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων».

Ένα πράγμα για το οποίο σίγουρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε είναι η γλουτένη. «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να με έπεισε ότι η γλουτένη έχει κάποια σχέση με την ακμή», υπογράμμισε η δερματολόγος. «Έτσι, αν σας αρέσει η γλουτένη, μη τη στερηθείτε!»

Tags
Back to top button