Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλλάζουν τα πάντα και στον ναυτικό πόλεμο: Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν νέο όπλο λέιζερ με ισχύ 150 κιλοβάτ! (βίντεο)

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για «μεγάλα πράγματα» στον εξοπλισμό του πολεμικού ναυτικού τους με την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής «υπερεξελιγμένων όπλων» σε αντιπαράθεση της μαζικής παραγωγής οπλικών συστημάτων από Κίνα και Ρωσία. 

Μετά από τα αποκαλυπτήρια του όπλου λέιζερ με ισχύ 30 κιλοβάτ (kW)  το 2014, το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να αποδείξει την ύπαρξη της επόμενης γενιάς όπλων λέιζερ τα οποία θα «εκτοξεύουν» τρομερά  μεγάλη «ποσότητα» ενέργειας η οποία θα «κατακαίει» τα πάντα.

«Η δοκιμή ενός όπλου λέιζερ 150 kW θα συμβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες», δήλωσε ο υποναύαρχος Ronald Boxall σε συμπόσιο της Ναυτικής Ένωσης  στη βόρεια Βιρτζίνια. «Μετά την ανάπτυξη του φουτουριστικού  όπλου σε πλοίο,  θα το εγκαταστήσουμε σε ένα ή δύο αντιτορπιλικά», είπε ο Boxall.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ  χρησιμοποιεί ήδη οπλικό σύστημα λέιζερ ισχύος 30 kW στο USS Ponce κατά τη διάρκεια περιπολιών στον  Περσικό  Κόλπο, το οποίο  έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην εξουδετέρωση μη επανδρωμένων αεροσκαφών του εχθρού.

Η  τεχνολογική ανάπτυξη και λειτουργία ενός όπλου λέιζερ παρουσιάζει όμως προκλήσεις, όπως είναι το θέμα της  παροχής της απαιτούμενης ισχύος  ρεύματος το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα δύσκολο ζήτημα .

Ένα όπλο λέιζερ απαιτεί περίπου τρεις φορές την ενέργεια που εκτοξεύει .

«Έτσι ένα όπλο λέιζερ που θα εκτοξεύει δέσμη των 150 kW απαιτεί παροχή  ισχύς 450 kW», σύμφωνα με τον Donald Klick, διευθυντής της επιχειρηματικής ανάπτυξης του ναυτικού ινστιτούτου ερευνών .

« Τα σημερινά πολεμικά πλοία  δεν κατασκευάστηκαν  για να προσφέρουν την απαραίτητη ισχύ για την  χρήση ενός  όπλου λέιζερ τέτοιας  υψηλής ισχύος», δήλωσε ο  επιστήμονας  Jeremy Sylvester.

«Θα απαιτηθεί κάποια μορφή αποθήκευσης μεγάλης ενέργειας» στα  πλοία για είναι εφικτό να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις ενός «παλμικού  φορτίου της τάξης των εκατοντάδων κιλοβάτ», σημείωσε ο ίδιος .

Σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο , πρώτοι είχαμε αναφέρει ότι το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανέπτυξε με επιτυχία  για πρώτη φορά, οπλικό σύστημα λέιζερ πάνω σε ένα πολεμικό σκάφος στον Περσικό Κόλπο, γεγονός που θα αυξήσει την καταστρεπτική ισχύ, τόσο στο έδαφος όσο και στο αέρα ,ανακοίνωσε το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών (Π.Ε.Ο.).

Τα όπλα λέιζερ είναι ισχυρά, οικονομικά προσιτά και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον των ναυτικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Για το αμερικανικό πεντάγωνο, τα νέα όπλα δεν είναι τόσο θέμα επίδειξη υψηλής τεχνολογίας, όσο μια προσέγγιση μείωσης του κόστους.

Τόσο το όπλο λέιζερ όσο και το ηλεκτρομαγνητικό όπλο κοστίζουν «πενταροδεκάρες» σε σχέση με τους πυραύλους και τις «έξυπνες» βόμβες και επιπλέον μπορούν να πραγματοποιούν σχεδόν απεριόριστες βολές.

Το όπλο Λέιζερ είναι σχεδιασμένο να εξουδετερώνει αυτό που το ναυτικό ονομάζει «ασύμμετρες απειλές» -μη επανδρωμένα αεροπλάνα και ταχύπλοα σκάφη για αυτό και θα είναι χρήσιμο στο μέλλον ακόμα πιο πολύ.

Tags
Back to top button