Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ακτινίδιο: Τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση

Το ακτινίδιο ή kiwi είναι τροπικό φρούτο με γλυκόξινη γεύση.

Ο εξωτερικός φλοιός του είναι καφέ, ενώ εσωτερικά είναι πράσινο με μικρούς μαύρους σπόρους.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμο για το ανοσοποιητικό.

Ενδεικτικά, περιέχει περισσότερη βιταμίνη C και από το πορτοκάλι.

Περιέχει επίσης μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών με αντιοξειδωτική δράση, τα οποία προστατεύουν το DNA.

Το ακτινίδιο έχει αντιγηραντική δράση λόγω των βιταμινών Α, C και E, οι οποίες καταπολεμάνε τη δράση των ελευθέρων ριζών που προκαλούν ρυτίδες και δρουν ενάντια στην ξηρότητα του δέρματος.

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Βοηθούν επίσης την καλή λειτουργία του εντέρου, την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και τη διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Συμβάλλει τέλος στην προστασία της όρασης από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, λόγω του αντιοξειδωτικού λουτεϊνη που περιέχει.
 

Tags
Back to top button