Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Aυτή η βιταμίνη μειώνει την εκδήλωση καρκίνου!

Τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο φαίνεται να μειώνει η βιταμίνηD, σύμφωνα με τρεις νέες έρευνες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο. 

Η πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε, από το Πανεπιστήμιο Michigan State και το Ιατρικό Κέντρο Hurley, σε σχεδόν 80.000 ενήλικες καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η πρόσληψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D για τουλάχιστον τρία χρόνια σχετιζόταν με μείωση της θνησιμότητας από κάθε είδος καρκίνου κατά 13%.

«Το κυριότερο μήνυμα αυτών των ευρημάτων είναι πως η βιταμίνη D μπορεί να είναι ωφέλιμη για την καταπολέμηση του καρκίνου. Οι ασθενείς που έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης D για τουλάχιστον τρία χρόνια σε κάθε μορφή είχαν σημαντικά χαμηλότερο αριθμό θανάτων που προήλθαν από καρκίνο», δήλωσε ο Δρ. Tarek Haykal επικεφαλής του Πανεπιστημίου Michigan State.

Στη δεύτερη μελέτη ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μαδρίτης βρήκαν πως ο συνδυασμός πρόσληψης ενός χαπιού βιταμίνης D και στατινών  είχε συσχετιστεί με μείωση κατά 38% των θανάτων από Καρκίνο του Προστάτη.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η βιταμίνη D και οι στατίνες δρούσαν ανεξάρτητα καταλήγοντας πως ο συνδυασμός τους ενίσχυε την επιβίωση των πασχόντων.

Η τρίτη μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Ινστιτούτου για τον Καρκίνο Allegheny Health Network και έδειξε ότι η έλλειψη βιταμίνης D διπλασίαζε τον κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος, ενώ αύξανε και τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Ζούμε σε μία μοντέρνα κοινωνία με διαρκώς επιταχυνόμενους ρυθμούς ζωής. Οι άνθρωποι σπαταλούν σημαντικό μέρος του χρόνου τους στο κτίριο της δουλειάς τους και έχουν πολύ λιγότερο χρόνο για χαλάρωση στη φύση και τον ήλιο, έτσι τα περιστατικά έλλειψης βιταμίνης D είναι όλο και περισσότερα», είπε από την πλευρά του ο Δρ. Shifeng Mao από το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο Allegheny Health Network.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα πώς η βιταμίνη D πολεμά τον καρκίνο αλλά ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ενός ενζύμου που αποτοξινώνει φυσικά οξέα στο σώμα.

Η μείωση της ισχύος αυτών των οξέων ενδεχομένως παρεμποδίζει την πρόκληση βλάβης στα εσωτερικά όργανα, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Tags
Back to top button