Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αίγυπτος: Συλλήψεις και συγκρούσεις επειδή αρνήθηκαν την ταφή θύματος κορωνοϊού στην κοινότητά τους

Δώδεκα χωρικοί συνελήφθησαν σήμερα, μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία σε μια κοινότητα της βορειοανατολικής Αιγύπτου, οι κάτοικοι της οποίας ξεσηκώθηκαν και δεν επέτρεπαν να ταφεί εκεί μια γυναίκα που πέθανε από τον νέο κορωνοϊό, επειδή φοβήθηκαν ότι θα μολυνθεί η περιοχή τους, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το θύμα, μια 65χρονη γιατρός, ενταφιάστηκε τελικά στον οικογενειακό τάφο της στο Σόμπρα αλ Μπάχου, ένα χωριό στο Δέλτα του Νείλου, μετά την παρέμβαση των αστυνομικών που διέλυσαν με δακρυγόνα το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δεκάδες κάτοικοι, ανησυχώντας ότι θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό, διαμαρτύρονταν για την ταφή της γυναίκας στο χωριό από το οποίο καταγόταν. Λόγω αντιδράσεων, αρχικά η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ένα γειτονικό χωριό, το Μιτ αλ Άλαμ, οι κάτοικοι του οποίου όμως επίσης αρνήθηκαν να την δεχτούν. Έτσι, επέστρεψε και πάλι στο Σόμπρα αλ Μπάχου. Εκεί, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων και συνέλαβαν 12 κατοίκους με την κατηγορία της «στάσης», ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ταφής.

Η Αίγυπτος είναι μια από τις χώρες της Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία της Covid-19: μετρά 1.794 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 135 θανάτους.

Η γιατρός προσβλήθηκε κατά την άσκηση του λειτουργήματός της. Σύμφωνα με μια σημερινή ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού μετρά μέχρι τώρα 43 κρούσματα και τρεις νεκρούς.

Πηγή:
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Tags
Back to top button