Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Αγωνιά ο Α.Τσοχατζόπουλος να (ξανα)βγεί απο την φυλακή

Το κατώφλι της εξόδου των φυλακών θα περάσει στις δυο το μεσημέρι ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφού το πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός. 

Οι συνήγοροι του 78χρονου πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου επικαλέστηκαν στο δικαστήριο, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. 

«Έχει σηκωθεί από το πρωί στις επτά. Με ενοχλεί συνέχεια στο τηλέφωνο, αγωνιά για να βγει. Τώρα θα του μεταφέρω ότι ήρθε το αποφυλακιστήριο και θα βγει έξω και θα είναι ελεύθερος. Έχει μεγάλη αγωνία. Η υγεία του είναι επιβαρυμένη, η κατάστασή του δεν είναι καθόλου καλή», δήλωσε ο κ. Νικολάου, ο ένας εκ των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου που έφθασε πριν από λίγα λεπτά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού απ όπου αναμένεται σε λίγη ώρα να βγει ο πρώην ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ.  

«Βρισκόμαστε εδώ ήρθε ώρα πλέον, είναι η τελευταία πράξη του δράματος, θα μπούμε μέσα και πιστευω σε καμία ώρα ο κ. Τσοχατζόπουλος θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε κάποιο άλλο ίδρυμα που θα προσφέρει καλύτερες δυνατότητες από αυτό το οποίο βρίσκεται τώρα και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο κ. Παγορόπουλος, συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος στους δημοσιογραφους που αναμένουν στην είσοδο του «Αγίου Παύλου» την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μεταβεί πρώτα στο διαμέρισμα του στο Χαλάνδρι και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να νοσηλευτεί. 

«Δεν βγήκε για να κάνει διακοπές αλλά για να συνεχίσει μία νοσηλεία με καλύτερες προϋποθέσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί βρίσκεται σε άθλια κατάσταση», εξήγησε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνογόρων στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του. 

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο σε κάθειρξη 19 ετών για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων Tor - M1 και τα γερμανικά υποβρύχια. Τότε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά ένα μόλις έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση.

Την περασμένη Άνοιξη και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου του 2017 ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο της ίδιας χρόνιας έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.
 

Tags
Back to top button