Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

6 τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο - Πόσο πρέπει να τρώμε από αυτές

Σύμφωνα με το η υγιεινή διατροφή είναι γνωστό πως μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό μας, αλλά το ερώτημα είναι τι ακριβώς πρέπει να τρώμε εάν θέλουμε να προλάβουμε την εμφάνιση καρκίνου και κυρίως πόσο.

Αν και καμία μεμονωμένη τροφή δεν καταπολεμά τον καρκίνο, μελέτες έχουν συσχετίσει τη μεσογειακή διατροφή με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στομάχου, του εντέρου, του μαστού, του προστάτη και του πνεύμονα, όπως αναφέρει η The Telegraph.

Άνοια: Η διατροφή που καθυστερεί την απώλεια μνήμης και προστατεύει τον εγκέφαλο

- Φρούτα και λαχανικά (τουλάχιστον πέντε μερίδες την ημέρα)

Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Η ποσότητα αυτή προσφέρει άφθονες διαιτητικές ίνες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

Για να αυξήσουμε την πρόσληψη, μπορούμε να συνδυάζουμε φρούτα, όπως μούρα και μπανάνα, με βρώμη ή μούσλι για πρωινό, ενώ το μεσημέρι να ετοιμάσουμε μια ομελέτα με λαχανικά.

Ενώ τα μούρα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, τα καροτενοειδή σε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το λάχανο και το σπανάκι, μπορούν να ενισχύσουν την αντιοξειδωτική άμυνα μας.

- Όσπρια (τουλάχιστον τρεις μερίδες την εβδομάδα)

Τα ρεβίθια, οι φακές και τα φασόλια είναι βασικά στη μεσογειακή διατροφή και πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

- Ξηροί καρποί (τουλάχιστον τρεις μερίδες την εβδομάδα)

Συνιστάται να καταναλώνουμε μια χούφτα ξηρούς καρπούς τρεις φορές την εβδομάδα, όπως αμύγδαλα, κουκουνάρι και φιστίκια. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία οι μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες και τη βλάβη στο DNA.

- Δημητριακά ολικής άλεσης (τουλάχιστον τρεις μερίδες την ημέρα)

Δημητριακά όπως το φαγόπυρο και το κριθάρι αποτελούν τη βάση της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Η κατανάλωση αυτών των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

- Ψάρι (τουλάχιστον τρεις μερίδες την εβδομάδα)

Τα ψάρια είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το σελήνιο, το οποίο μπορεί μειώσει τη φλεγμονή.

- Ελαιόλαδο (τέσσερις κουταλιές της σούπας την ημέρα)

Μελέτες δείχνουν ότι τα αντικαρκινικά του αποτελέσματα προέρχονται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, τα οποία περιορίζουν τη βλάβη του DNA.

Tags
Back to top button