Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

5 μύθοι και 5 αλήθειες για τα τρόφιμα που πρέπει να γνωρίζουμε για να μην κάνουμε κακό στη υγεία μας

Μερικές φορές φαίνεται ότι όλα όσα έχετε μάθει για τις τροφές και τη μαγειρική είναι απλά ένας μύθος.

Χρήσιμα κόλπα κουζίνας που δεν ισχύουν και μύθοι που εύκολα καταρρίπτονται.


Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τους μεγαλύτερους μύθους που έχουν να κάνουν με τη μαγειρική και τη συντήρηση των προϊόντων. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να πιστεύουμε όσα ακούμε!

1. Δε θα συμβεί τίποτα κακό αν καταναλώσω προϊόντα που έχουν λήξει.

Μύθος
Οι ημερομηνίες λήξης στην πραγματικότητα υποδεικνύουν ότι μετά από εκείνη την ημερομηνία το προϊόν χάνει την ποιότητά του και τη θρεπτική του αξία. Σπάνιες εξαιρέσεις από αυτόν τον κανόνα είναι οι τροφές που διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως οι κονσέρβες, και μόνο αν διατηρούνται κατάλληλα.

2. Ποτέ μη ξεπαγώνετε τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου.


Αλήθεια
Αν ξεπαγώσετε κρέας σε θερμοκρασία δωματίου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα βακτήρια στις τροφές μπορούν να διπλασιαστούν κάθε 20 λεπτά. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να ξεπαγώσετε τρόφιμα είναι μέσα στο ψυγείο.

3. Δεν είναι ασφαλές να καταναλώνετε τρόφιμα από κονσέρβες με βαθουλώματα.



Μύθος

Αν το βαθούλωμα δεν έχει απότομη πτυχή, το πάνω μέρος δεν έχει σπάσει και το βαθούλωμα δεν είναι στην κορυφή ή τον πάτο της κονσέρβας, τότε δεν είναι επικίνδυνο. Πρέπει να αποφεύγετε τις σκουριασμένες και τις κονσέρβες με εξογκώματα.

4. Το αλκοόλ εξατμίζεται τελείως κατά το μαγείρεμα.

Μύθος
Μετά από κάποιο βράσιμο, μένει το 85% του αρχικού αλκοόλ. Μετά από μια ώρα αργού μαγειρέματος μειώνεται κατά 25%. Μετά από 3 ώρες, μένει μόλις το 5%.

5. Τα αποφάγια μπορούν να φυλαχτούν για μια εβδομάδα.

Μύθος
Μπορείτε να φυλάξετε τα απομεινάρια για 3 μέρες, όχι περισσότερο. Αν δεν είστε σίγουροι ότι δε θα φάτε αργότερα το φαγητό της ημέρας, βάλτε το στο ψυγείο.

6. Τα αυγά δεν πρέπει να φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου.

Αλήθεια
Τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται στην αρχική συσκευασία σε ένα ράφι στο ψυγείο έτσι ώστε η θερμοκρασία να είναι δροσερή και συνεπής.

7. Η επαναγέμιση των πλαστικών μπουκαλιών μπορεί να είναι βλαβερή για την υγεία.

Αλήθεια
Η επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών χωρίς πρώτα να τα πλύνετε καλά, είναι κακή ιδέα. Για να αποφύγετε βακτηριακή μόλυνση, πάντα να πλένετε τα μπουκάλια με ζεστό νερό, υγρό πιάτων και βούρτσα.

8. Είναι καλύτερα να αφήσετε το φαγητό να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο.

Αλήθεια
Πρέπει να αφήνετε το φαγητό να κρυώσει, πριν το βάλετε στο ψυγείο. Διαφορετικά, το ζεστό φαγητό θα απελευθερώσει ζέστη στο ψυγείο και θα ζεστάνει τα πάντα μέσα.

9. Το τέφλον είναι καρκινογόνο.

Μύθος και Αλήθεια
Το τέφλον όντως απελευθερώνει τοξικά αέρια όταν ζεσταίνεται μέχρι τους 370 βαθμούς. Αλλά κανείς δεν μαγειρεύει σε τέτοιες θερμοκρασίες, σωστά; Αν όμως ακόμα αμφιβάλλετε, εξαερίζετε καλά τη κουζίνα σας όταν μαγειρεύετε και πετάξτε τα τηγάνια με αλλοιωμένη επίστρωση.

10. Προσθέτοντας λάδι στο νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, αποτρέπει τα ζυμαρικά να κολλήσουν μεταξύ τους.

Μύθος
Τα ζυμαρικά θα γίνουν πιο λαδωμένα, και η σάλτσα δε θα μείνει πάνω τους.

Tags
Back to top button