Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

5 υγιεινά σνακ που μπορείτε να φάτε πριν τον ύπνο

Αν υποφέρετε από αϋπνίες και αναζητάτε τρόπους να κοιμηθείτε πιο εύκολα αλλά και να έχετε ένα ήσυχο ύπνο, είναι χρήσιμο να προσαρμόσετε τη διατροφή σας.

Για να είναι αποτελεσματική η συμβολή της διατροφής ωστόσο, πρέπει να συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, όπως η τήρηση μιας ρουτίνας στον ύπνο, η αποφυγή της καφεΐνης κλπ.

Δείτε 5 σνακ που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα καλό ύπνο.

Οι μπανάνες και τα κεράσια είναι δύο από τις καλύτερες επιλογές φρούτων που μπορείτε να κάνετε. Οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, κάλιο και μαγνήσιο, συστατικά που δρουν ως φυσικά μυοχαλαρωτικά. Τα φρέσκα ή αποξηραμένα κεράσια είναι επίσης μια καλή επιλογή καθώς αποτελούν φυσική πηγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου.

Το ασβέστιο έχει άμεση σχέση με τους κύκλους του ύπνου. Σχετική μελέτη έδειξε ότι στα στάδια του βαθέως ύπνου (REM) τα επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό είναι υψηλότερα. Έχει βρεθεί επίσης ότι οι διαταραχές του ύπνου σχετίζονται με ανεπάρκεια ασβεστίου. Εκτός από τη συμβολή στον ύπνο, το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή καλών πρωτεϊνών και ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία του εντέρου λόγω των καλών βακτηρίων που περιέχει.

Τα ρεβίθια είναι μια από τις πιο πλούσιες διατροφικές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β. Παράλληλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μαγνήσιο. Αν δεν θέλετε να φάτε κανονικά μαγειρεμένα ρεβίθια που μπορεί να σας προκαλέσουν φούσκωμα, προτιμήστε τα σε μορφή ξηρών καρπών, που είναι εξίσου χορταστικά και φτωχά σε λιπαρά και θερμίδες.

Τα δημητριακά αποτελούν ιδανικό σνακ πριν τον ύπνο, φροντίστε όμως να είναι ολικής άλεσης, να μην περιέχουν ζάχαρη και να περιέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων όπως βρώμη, φαγόπυρο, κινόα κ.α.

Επιλέξτε κράκερς ολικής αλέσεως, ιδανικά παρασκευασμένα με σπόρους, υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες.

Tags
Back to top button