Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

5 φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρως πάντα με τη φλούδα

Συνηθίζεις να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου; Μάθε, λοιπόν, ότι έτσι πετάς στα σκουπίδια πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους, που θα σού χάριζαν υγεία και ενέργεια.

Ειδικά κάποια οπωροκηπευτικά θα πρέπει να έχεις πάντα στο νου σου να τα τρως με τη φλούδα:

Μήλα
Αν αφαιρέσεις τη φλούδα τους, θα χάσεις την πικτίνη της, μια διαλυτή ίνα που βοηθά η λειτουργία του εντέρου και μειώνει την κακή LDL χοληστερόλη, ενώ βοηθά και με το αίσθημα κορεσμού.

Καρότα
Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του καρότου βρίσκονται πολύ κοντά στην εξωτερική του επιφάνεια και γι’ αυτό ιδανικά θα πρέπει να τρώγονται ακαθάριστα.

Πατάτες
Η φλούδα τους περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες, σίδηρο και φυλλικό οξύ από τη σάρκα τους. Η φλούδα των σκουρόχρωμων μοβ μάλιστα περιέχει 5-10 φορές περισσότερα σντιοξειδωτικά από το εσωτερικό.

Αγγούρια
Τα ακαθάριστα αγγούρια περιέχουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα καθαρισμένα. Πιο συγκεκριμένα, είναι πιο πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, βιταμίνη Α και Κ, αλλά και φυτικές ίνες.

Μελιτζάνες
Η φλούδα της περιέχει το αντιοξειφωτικό νασουνίνη, το οποίο θεωρείται άκρως σημαντικό για την υγεία του εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν σκοπεύεις να καταναλώσεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου με τη φλούδα, θα πρέπει να τα πλένεις πάρα πολύ καλά και να τα αγοράζεις βιολογικά. Δες ΕΔΩ τη λίστα με εκείνα που θα πρέπει να προμηθεύεσαι πάντα από τη βιολογική αγορά.

Tags
Back to top button