Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

3 υγιεινές τροφές που δεν πρέπει να τρώμε σε μεγάλες ποσότητες

Το μέτρο στη διατροφή αφορά όλες τις τροφές και όχι μόνο τις λιγότερο υγιεινές…


Και αυτό ισχύει καθώς ακόμη και οι υγιεινές τροφές όταν τις καταναλώνουμε  σε ανεξέλεγκτες ποσότητες ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνες για τον οργανισμό σας, λόγω κάποιων στοιχείων που περιέχουν.

Δείτε παρακάτω τρεις υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο…

1. Σπανάκι και παντζάρια

Πρόκειται για δύο πολύ θρεπτικά λαχανικά, τα οποία όμως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε οξαλικά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα οξαλικά δεν δημιουργούν κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες διαταραχές που απαιτούν τον περιορισμό τους. Μια από αυτές είναι οι πέτρες στα νεφρά. Ένα μεγάλο ποσοστό των λίθων των νεφρών είναι πέτρες οξαλικού ασβεστίου.


2. Καστανό ρύζι

Είναι σίγουρα πιο υγιεινό από το λευκό και ανήκει στην οικογένεια των υδατανθράκων, που είναι απαραίτητοι για καλή υγεία. Το ρύζι όμως έχει την ιδιότητα να απορροφά το αρσενικό που υπάρχει στο έδαφος και το νερό. Ειδικά το καστανό ρύζι έχει την τάση να απορροφά περισσότερα βαρέα μέταλλα από τους άλλους τύπους ρυζιού.

3. Τόνος σε κονσέρβα

Σίγουρα παρέχει πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ο τόνος σε κονσέρβα περιέχει όμως και υψηλά ποσοστό υδραργύρου, ένα βαρύ μέταλλο που μπορεί να βλάψει το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο των εμβρύων και των μικρών παιδιών.

Tags
Back to top button