Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

10 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης - Με ελεύθερη είσοδο συναυλία και άνοιγμα της υπόγειας ανασκαφής

Το Μουσείο Ακρόπολης αυτή την εβδομάδα κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας και μετρά 14.500.000 επισκέπτες Ελληνες και ξένους που που πέρασαν το κατώφλι του και χάρηκαν τα εκθέματά του.

Τα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης είναι την Πέμπτη 20 Ιουνίου και τα γιορτάζει με ελεύθερη είσοδο, συναυλία, αλλά και δύο ξεχωριστές εκθέσεις.

Συναυλία Σταύρος Ξαρχάκος - Ορχηστρικά, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, 9 μ.μ.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον προαύλιο χώρο μια μοναδική ορχηστρική συναυλία υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με οκταμελή ορχήστρα από διακεκριμένους Έλληνες σολίστ.

Θα ακουστούν γνωστά μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και των Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη και Μάνου Χατζηδάκη. Την συγκεκριμένη βραδιά το Μουσείο θα λειτουργήσει με εκτεταμένο ωράριο από τις 8 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο τις συγκεκριμένες ώρες.

Ελεύθερη είσοδος στα γενέθλια του μουσείου

Εορτασμός 10 χρόνων Μουσείου Ακρόπολης, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, ημέρα των γενεθλίων του Μουσείου, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 8 π.μ. τις 8 μ.μ.

Ανοιγει η ανασκαφή κάτω από το Μουσείο Ακρόπολης

Από την Παρασκευή 21 Ιουνίου η ανασκαφή θα είναι επισκέψιμη για το κοινό με το εισιτήριο γενικής εισόδου.

Πρόκειται για ανασκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς με διάρκεια ζωής από τα κλασσικά έως τα βυζαντινά χρόνια, σε επάλληλες φάσεις. Το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό παλίμψηστο σύντομα θα εμπλουτιστεί με έκθεση των πιο αντιπροσωπευτικών κινητών ευρημάτων της ανασκαφής.

Αρχιτεκτονικά ερείπια οργανώνονται σ’ ένα μοναδικό εκθεσιακό σύνολο που ρίχνει φως στην καθημερινότητα μιας αρχαίας γειτονιάς κάτω από την Ακρόπολη. Την συγκεκριμένη μέρα οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι ανοιχτοί από τις 8 π.μ. έως τις 10μ.μ.

Το μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει μία σπουδαία φωτογραφική έκθεση

Με την ευκαιρία των γενεθλίων το Μουσείο Ακρόπολης περιοδική έκθεση «Σμίλη και μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης» έως 31.10.2019.

«Σμίλη και μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης» έως 31.10.2019

Το Μουσείο Ακρόπολης με το νέο του ξεκίνημα πριν από 10 χρόνια παρουσίασε με ποικίλους τρόπους τη στενή σχέση μεταξύ των περίφημων γλυπτών που εκθέτει και των αρχιτεκτονικών μνημείων από τα οποία προέρχονται.

Για αυτό με πολλή χαρά ανέλαβε να εκθέσει στους χώρους του με νέο ύφος τη σπουδαία φωτογραφική έκθεση για το έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης. 
Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο ισόγειο του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.
 

Tags
Back to top button