Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ζώνη ασφαλείας: Για ποιο σημείο μειώνει στο μισό τον κίνδυνο κατάγματος

Η χρήση ζώνης ασφαλείας αποτελεί ως γνωστό τον πιο εύκολο και φθηνό τρόπο για την αποφυγή τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης.

Από το 2006 η χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι υποχρεωτική σε όλη την ΕΕ για όλα τα οχήματα.

Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία από 518.106 συμπατριώτες τους οι οποίοι την περίοδο 2007-2012 χρειάσθηκαν θεραπεία έπειτα από τροχαίο δυστύχημα.

Οι 56.422 από αυτούς (το 10,9%) είχαν υποστεί τραυματισμούς στο πρόσωπο, κυρίως στη μύτη και γύρω από αυτήν, με τα κατάγματα να είναι ο συχνότερος τραυματισμός.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «JAMA Facial Plastic Surgery», πάνω από τους μισούς από όσους χτύπησαν στο πρόσωπο, δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας ούτε είχαν αερόσακο στο αυτοκίνητό τους, ενώ από τους υπόλοιπους το σχεδόν 6% είχαν μόνο αερόσακο, το 27% φορούσαν μόνο ζώνη ασφαλείας, και μόλις το 7% είχαν και τα δύο.

«Τα στοιχεία μας υποδηλώνουν ότι σε σύγκριση με τους εθελοντές που δεν φορούσαν ζώνη ούτε είχαν αερόσακο, όσοι είχαν αερόσακο είχαν κατά 18% μειωμένες πιθανότητες κατάγματος στο πρόσωπο και όσοι φορούσαν μόνο ζώνη ασφαλείας διέτρεχαν κατά 43% μικρότερο κίνδυνο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Σκοτ Τσάιετ, που διδάσκει Χειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου στο Πανεπιστήμιο του Ουϊσκώνσιν, στο Μάντισον.

Ωστόσο όσοι χρησιμοποιούσαν και τα δύο προστατευτικά είχαν 53% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν κάταγμα προσώπου, πρόσθεσε.

Οι νεαροί άνδρες που δεν χρησιμοποιούσαν ή δεν είχαν εξοπλισμό ασφαλείας στα αυτοκίνητά τους ήταν πιθανότερο να τραυματισθούν στο πρόσωπο.

Tags
Back to top button