Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ζελένσκι: Ανακοίνωσε την επιστροφή 49 αιχμαλώτων πολέμου

«Πρέπει να φέρουμε πίσω όλους τους στρατιώτες μας και τους αμάχους» δήλωσε μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή Telegram, προσθέτοντας ότι στρατιωτικοί προερχόμενοι από τις ένοπλες δυνάμεις, την εθνική φρουρά, την αστυνομία και την συνοριοφυλακή συμπεριλήφθηκαν στην τελευταία ανταλλαγή.

«Επίσης καταφέραμε να απελευθερώσουμε μέρος των υπερασπιστών και υπερασπιστριών της Azovstal. Επέστρεψε και ο ήρωας της Ουκρανίας, ο στρατιωτικός γιατρός Βίκτορ Ιβτσούκ», έγραψε ο Ζελένσκι.

Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου συνοδεύονταν με φωτογραφίες των στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, τυλιγμένων σε μπλε και κίτρινες ουκρανικές σημαίες. Δεν διευκρίνισε αμέσως αν η απελευθέρωση αυτή ήταν αποτέλεσμα ανταλλαγής με τη Ρωσία.

Μεταξύ των αιχμαλώτων πολέμου ήσαν βετεράνοι της χαλυβουργίας Azovstal, που πολιορκήθηκε από τον ρωσικό στρατό στη Μαριούπολη (νοτιοανατολικά) την άνοιξη του 2022.

Μεταξύ των αμάχων, όπως αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC, ήταν η Λένια Ουμέροβα από την Κριμαία, η οποία από το 2022 κρατούνταν στην απομόνωση με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας. Η Ουμέροβα συνελήφθη όταν προσπάθησε να μεταβεί στην κατεχόμενη Κριμαία για να δει τον βαριά άρρωστο πατέρα της.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό ιστότοπο “χατσού ζιτ” (θέλω να ζήσω), η Ρωσία παρέλαβε 49 αιχμαλώτους πολέμου οι περισσότεροι από τους οποίους ήσαν νεαροί στρατεύσιμοι που αιχμαλωτίστηκαν στην περιοχή Κούρσκ. Από ρωσικής πλευράς δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση.

Tags
Back to top button