Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Χάνουμε χρόνο με το "κορωνο-ομόλογο" - Να μην λειτουργούμε με τυφλή ιδεολογία»

Ως χάσιμο χρόνου χαρακτήρισε τη συζήτηση για έκδοση «κορωνο-ομολόγου» ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρίζοντας ότι εν μέσω κρίσης πρέπει να υπάρξουν άμεσα λύσεις. 

«Η ιδέα έκδοσης κοινού χρέους υπήρχε ήδη από το 2010 κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όταν ήμουν πρόεδρος του Eurogroup. Ακόμα και αν τα κράτη-μέλη συμφωνήσουν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εκδώσουμε κοινά ομόλογα. Και τώρα η κατάσταση δεν σηκώνει αναβολές. Η Ιταλία και άλλες χώρες χρειάζονται κεφάλαια άμεσα». Υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της Κομσιιόν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ οι προτάσεις για την κινητοποίηση δανείων ύψους έως και 410 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ESM, σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην ΕΕ, είναι ο σωστός τρόπος για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Ωστόσο κ. Γιούνκερ κρούει προτείνει την παράλληλη αύξηση του επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ τουλάχιστον στο 1.13% του ΑΕΠ της ΕΕ, κάτι το οποίο απορρίπτουν κράτη – μέλη όπως η Ολλανδία. «Ο προϋπολογισμός της ΕΕ είναι το κατ 'εξοχήν μέσο αλληλεγγύης. Η Επιτροπή πρέπει να είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα χρήματα και μέσω των χρηματοπιστωτικών αγορών να διαθέσει σημαντικά κεφάλαια για την κρίση της πανδημίας» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον ίδιον «πρόκειται για μια κρίση που απειλεί τη ζωή, την υγεία και την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών. Συνεπώς διαφέρει από όλες τις προηγούμενες κρίσεις που εκλήθη να αντιμετωπίσει η ΕΕ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε νέες λύσεις και να δούμε την πραγματικότητα αλλά δεν πρέπει να ενεργούμε με τυφλή ιδεολογία». Σύμφωνα με τον Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ αυτή η κρίση αποδεικνύει ότι μόνο ως ΕΕ μπορούμε να βρούμε τη λύση εκεί που τα κράτη – μέλη αποτυγχάνουν.

Tags
Back to top button