Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζάκυνθος: Τρεις νέες εστίες φωτιάς σε απόσταση ενός χιλιομέτρου – Ετοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των Μαριών – Αφαντοι οι εμπρηστές!

Τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Αναφωνήτριας εκδηλώθηκαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου (27.08.2017) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα μάχη με τις φλόγες.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται επιπλέον με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος θα επιχειρήσει ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων εναερίων μέσων, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη πυρκαγιά. Στο νησί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.

Επιπλέον στο νησί έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

Γύρω από το χωριό Μαριές, απ’ όπου πέρασε η φωτιά το Σάββατο, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν αφάνταστα τις προσπάθειες να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πυροσβεστική δύναμη και εξέφρασαν το παράπονο ότι είναι μόνοι τους. «Μας έχουν εγκαταλείψει! Κινδυνεύουμε! Καταστρεφόμαστε! Κάνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε και εμείς και οι πυροσβέστες. Αν έχουν τσίπα στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια να παραιτηθούν απόψε» δήλωσαν κάτοικοι των Μαριών. Οι κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία του χωριού. Εκεί βρίσκονται λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν μακριά από τα σπίτια τους αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο εμπρηστών ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχη Μαριές της Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από πυροσβεστικό ελικόπτερο που έκανε ρίψεις στις εστίες, δυτικά από την περιοχή Μαριές, την ώρα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε δασική έκταση που δεν είχε φτάσει η πυρκαγιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις. Η περιοχή αποκλείστηκε αλλά οι έρευνες δεν απέφεραν καρπούς.

Tags
Back to top button