Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Η κατάθεση της γυναίκας που μπορεί να φέρει αλλαγές στο σκηνικό

Εφημερίδα φέρνει στο φως μια άγνωστη κατάθεση που είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο η πρώην γραμματέας του Κων. Φρουζή, η οποία συνεχίζει να εργάζεται στην εταιρία. Η γυναίκα έχει «φωτογραφηθεί» ως η μια από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα Παραπολιτικά, στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

Στις 19/10/2017, στις 14.00, ηµέρα Πέµπτη, την πόρτα της Εισαγγελίας ∆ιαφθοράς πέρασε η 44χρονη Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραµµατέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, γεννηµένη στη Βενεζουέλα, όπως η ίδια δηλώνει. Η γυναίκα αυτή, που είναι και σήµερα υπάλληλος της εταιρείας Novartis, κατέθεσε επωνύµως εκείνη την ηµέρα, ενώ παραµένει άγνωστο πώς και γιατί εκλήθη ως µάρτυρας από την Εισαγγελία κατά της ∆ιαφθοράς.

Κατέθεσε µάλιστα στους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη σε µια αδιάφορη κατάθεση και πριν από το ταξίδι των τριών εισαγγελέων στις ΗΠΑ. Οταν ερωτάται λοιπόν να καταθέσει τι γνωρίζει για τις παράνοµες πρακτικές της εταιρείας Novartis σχετικά µε την έγκριση, τιµολόγηση και αποζηµίωση των φαρµάκων της την περίοδο 20072015 και αν γνωρίζει αν η εταιρεία δωροδοκούσε γιατρούς για να υπερσυνταγογραφούν τα σκευάσµατα της ίδιας περιόδου, απαντάει: 

 «Από το έτος 2007 είµαι υπάλληλος της εταιρείας Novartis. Μέχρι το τέλος του 2016 ήµουν στο τµήµα Market Access και ειδικότερα γραµµατέας του αντιπροέδρου και επικεφαλής του τµήµατος αυτού, Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος αποχώρησε τον Σεπτέµβριο του 2015, οπότε και καταργήθηκε η θέση του αντιπροέδρου και ανέλαβε επικεφαλής του τµήµατος αυτού η κ. Ιωάννα Ρούµπου.

Η ερώτηση

Σε ερώτηση που της έκαναν «γνωρίζετε αν ο Κωνσταντίνος Φρουζής προέβαινε σε παράνομες πρακτικές με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας», η απάντηση ήταν: «Δεν θυμάμαι να έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι σχετικό».

Η γραµµατέας, η οποία σήµερα θεωρείται πρόσωπο-κλειδί, παρέµεινε την Τρίτη στην Εισαγγελία Διαφθοράς επί 2,5 ώρες, παρότι η κατάθεσή της είναι µόλις µία δακτυλογραφηµένη σελίδα. Κανένας δεν γνωρίζει µε ασφάλεια αν η συγκεκριµένη είναι µία από τους προστατευόµενους µάρτυρες ή αν στο πλαίσιο µιας άλλης διαδικασίας έχει δώσει στοιχεία από το περίφηµο ηλεκτρονικό αρχείο του Κ. Φρουζή, το οποίο, όπως η οικογένεια Φρουζή την κατηγορεί, πήρε µαζί µε το λάπτοπ του άλλοτε αφεντικού της και πολύ στενού συνεργάτη της. Η παραµονή της στον Εισαγγελέα της έδωσε έναν βέβαιο λόγο για να αναβληθεί η δίκη στο Πρωτοδικείο, την οποία προκάλεσε ο υιός Φρουζή, επικαλούµενος ότι του αφαιρέθηκε το λάπτοπ και τα προσωπικά του στοιχεία και δεν του επεστράφησαν.

Tags
Back to top button