Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Μανωλάδα: Άμεσες αλλαγές στην καταναγκαστική εργασία, ζητεί η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας που αναδείχθηκαν μέσα από την καταδίκη της χώρας μας από το Στρασβούργο για την υπόθεση της Μανωλάδας, ζητεί Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με σημερινή ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, δεν παραλείπει η Ένωση να αφήσει αιχμές κατά της Ελληνικής εισαγγελικής πυραμίδας, αλλά και να κάνει λόγο για ανεπάρκεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Κατ΄ αρχάς, η Ένωση εκφράζει «την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση της Μανωλάδας» και προσθέτει:

«Η δικαίωσή μας μέσα από την συμβολή μας στην υποστήριξη και ανάδειξη της υπόθεσής αυτής κατά την πορεία της στα Ελληνικά δικαστήρια, και βέβαια η δικαίωση των θυμάτων, δεν πρέπει να περιοριστεί σε ανταλλαγή συγχαρητηρίων και καταγγελιών».

Ακόμη, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πρέπει να οδηγήσει σε άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας στην χώρα μας:

– Την αποτροπή με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο της ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ευαλωτότητα λόγω της οικονομικής και νομικής τους θέσης.

Την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης.

Για άλλη μια φορά, ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει.

Ειδικά όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανοίξει τη διαδικασία επανεξέτασης της υπόθεσης.

Εξάλλου, στην ανεπάρκεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει αποτελεσματικά την εργασιακή εκμετάλλευση κρίθηκε και η υπόθεση της Μανωλάδας στο Στρασβούργο».

Tags
Back to top button