Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΥΠΟΙΚ για πλεονάσματα: Στο 3,9% το 2018

Θριαμβολογεί το υπουργείο Οικονομικών για τα θηριώδη υπερπλεονάσματα της περιόδου 2016- 2018 κι επιμένει στην εκτίμηση ότι το περσινό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 3,9%.

Για το πλεόνασμα του 2018 πάντως, αναμένεται η επίσημη επικύρωση από τη Eurostat στις 23 Απριλίου.

Φυσικά, η πραγματικότητα είναι πως αυτά που μπήκαν στα κρατικά ταμεία, αφαιρέθηκαν από την οικονομία, δηλαδή από την ανάπτυξη.

Τα νούμερα ζαλίζουν. Σύμφωνα με το 9ο Ενημερωτικό Δελτίο του υπουργείου Οικονομικών, στη διετία 2016- 2018, το… περίσσευμα από το μπαράζ φόρων έφτασε σωρευτικά στα 13 δις ευρώ! Από αυτά, μόλις 2 δισ. ευρώ διανεμήθηκαν ως μέρισμα, ενώ τα υπόλοιπα μπήκαν στον «κουμπαρά», στο περιβόητο «μαξιλάρι», μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί- ορθώς- για την πρόωρη εξόφληση ακριβών δανείων του ΔΝΤ.

Ωστόσο, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα «φέσια» του Δημοσίου, που αυξάνονται κόντρα στις πιέσεις των δανειστών και της αγοράς, δικαιολογώντας απολύτως τη δυσφορία Ευρωπαίων αξιωματούχων, που σημειώνουν ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στο ταμείο περί τα 30 δις ευρώ και να μην εξοφλούνται 2 δισ».

Tags
Back to top button