Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

ΥΠΟΙΚ: «Αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας η έρευνα του World Economic Forum»

«Είναι προφανές πως η κυρία Μπακογιάννη προσπαθεί για μία ακόμη φορά να κρύψει το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, πίσω από αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας έρευνες που βασίζονται στις εκτιμήσεις του ΣΕΒ και όχι στις πραγματικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας».
 

Αυτό σχολίασαν σήμερα πηγές του υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν αγγίξει το 2,1 δισ. ευρώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Επιπλέον ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα δείχνει ότι τον Αύγουστο του 2017 αυξήθηκε στις 99,0 μονάδες από 98,2 μονάδες τον Ιούλιο του 2017 και 91,8 μονάδες το 2016.

Ακόμα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής (PMI) σημειώνει άνοδο 6% για το πρώτο επτάμηνο του 2017 από -1,9% το 2014», τόνισαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας:

«Οι πολιτικές σκοπιμότητες, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να σχετικοποιήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και το μεγάλο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυρία Μπακογιάννη, με αφορμή την έκθεση Global Competitiveness Report του World Economic Forum που κατατάσσει την Ελλάδα στην 87η θέση για την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Παρά τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για στροφή στις επενδύσεις και στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οικονομία καταγράφει ακόμη μια αρνητική επίδοση, στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας.

Επίσης, ότι η κακή επίδοση της χώρας μας επιβεβαιώνει την κυβερνητική ανικανότητα να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των πλέον ανταγωνιστικών οικονομιών του κόσμου».

Tags
Back to top button