Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΥΠΕΞ Ιράν: Να μην πέσει στη «παγίδα» του Ισραήλ ο Τραμπ

Να αποφύγει να «πέσει στην παγίδα» ενός φερόμενου ισραηλινού σχεδίου να προκληθεί πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών μέσω επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ κάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Απηύθυνε την έκκληση αυτή την πρώτη επέτειο από τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί σε αμερικανική επίθεση στη Βαγδάτη.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές για τις συχνές επιθέσεις με ρουκέτες που σημειώνονται εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, περιλαμβανομένης μίας κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Καμία γνωστή φιλοϊρανική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Νέες πληροφορίες από το Ιράκ αναφέρουν ότι Ισραηλινοί προβοκάτορες σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών, φέρνοντας τον απερχόμενο Τραμπ σε αδιέξοδο με ένα ψεύτικο casus belli» έγραψε ο Ζαρίφ στο Twitter.

«Πρόσεξε την παγίδα @realDonaldTrump. Οποιοδήποτε πυροτέχνημα θα έχει άσχημες επιπτώσεις» ανέφερε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε χθες ότι το Ιράν θα απαντήσει «σε οποιαδήποτε ενέργεια του εχθρού».

«Θα απαντήσουμε με την ίδια ισχύ… σε οποιαδήποτε ενέργεια του εχθρού εναντίον μας» ξεκαθάρισε ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί.

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ οξύνθηκε καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος από τη δολοφονία του ισχυρού Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο εξωτερικό των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Το Ιράν είχε τότε απαντήσει εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον ιρακινών βάσεων όπου στάθμευαν Αμερικανοί στρατιώτες.

Στα τέλη Νοεμβρίου το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Nimitz αναπτύχθηκε στον Κόλπο και δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 πέταξαν πάνω από την περιοχή στις 10 Δεκεμβρίου, σε μια επίδειξη δύναμης.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Κρίστοφερ Μίλερ, έχει ζητήσει την επιστροφή του αεροπλανοφόρου, ένα μήνυμα «αποκλιμάκωσης» προς την Τεχεράνη προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο.

Την Πέμπτη ο Ζαρίφ κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι επιζητεί να βρει «μια πρόφαση» για να ξεκινήσει «έναν πόλεμο» πριν την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Tags
Back to top button