
Υπάρχει ελπίδα για αυτή τη χώρα; Η τουρκική ημισέληνος κυματίζει (εκτός από την ιστορία μας κατά Γ.Αγγελοπούλου) από την Τυνησία και την Λιβύη μέχρι το υπέργειο Εθνικής Άμυνας(;).
Ιδού κα η απόδειξη, από την κοινή φωτογράφιση της ελληνικής κα της τουρκικής αντιπροσωπείας, στην πρώτη ήμερα της συζητήσεων για τα αποκαλούμενα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» που έχουν καταντήσει ανέκδοτο.
Η δικαιολογία που επικαλούνται οι υποστηρικτές της συνέχισης αυτής της διαδικασίας, είναι ότι παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο, παραβιάζουν κατάφορα την κυπριακή ΑΟΖ, υπογράφουν παράνομες συμφωνίες με άλλα κράτη εξαφανίζοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά προς θεού μη χάσουμε τους… διαύλους!
Θέλουμε διαύλους με τους Τούρκους πάση θυσία λένε, λένε την ώρα που η πρώτη συνάντηση για τα ΜΟΕ γινόταν ενώ η τουρκική Αεροπορία με 8 F-16 παραβίαζε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο 34 φορές και μαχητικά της ΠΑ ενεπλάκησαν 4 φορές με τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο!
Την ώρα εκείνη οι αντιπροσωπείες συζητούσαν για εμπιστοσύνη!