Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Υεμένη: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν παύση στην επιχείρηση της Χοντέιντα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που πλαισιώνουν με δυνάμεις τους τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των ανταρτών Χούτι που έχουν οχυρωθεί στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, ανακοίνωσαν "παύση" σε αυτή την επιχείρηση ώστε να επιτραπεί στον ΟΗΕ να εξασφαλίσει την αποχώρηση των ανταρτών.
 

"Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς για την επίτευξη μιας άνευ όρων αποχώρησης των Χούτι από την πόλη και το λιμάνι της Χοντέιντα. Αποφασίσαμε να τηρήσουμε παύση προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος ώστε η επιλογή αυτή να διερευνηθεί πλήρως", έγραψε στο Twitter ο Ανουάρ Γκαργκάς, υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. "Ελπίζουμε ότι θα πετύχει", δήλωσε και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση στη Χοντέιντα, η οποία κλιμακώθηκε στις 13 Ιουνίου, σταθμίστηκε έτσι ώστε να "ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των πολιτών και να μεγιστοποιήσει την πίεση στους Χούτι".
 

Τα ΗΑΕ είναι πυλώνας του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη κατά των ανταρτών. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μετά τη συνάντηση του Γκρίφιθς με τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, του οποίου οι υποστηρικτές μετέχουν στην επιχείρηση στη Χοντέιντα.
 

Η κυβέρνηση της Υεμένης επέμεινε μετά τη συνάντηση αυτή στην πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση των Χούτι από ολόκληρη την επαρχία Χοντέιντα.
 

Το λιμάνι της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα είναι μεγάλης σημασίας για την εισαγωγή διατροφικών προϊόντων και την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη φτωχή και σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Tags
Back to top button