Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Χ.Σταϊκούρας: «Η άρση των δημοσιονομικών κανόνων θα πρέπει να γίνει μόνο όταν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί»

Η άρση των αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας θα πρέπει να γίνει όταν οι εμβολιασμοί προχωρήσουν, τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Το ζήτημα αυτό έθεσε ο υπουργός Οικονομικών σε κλειστή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Τρέχουσες προκλήσεις πολιτικής στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης», στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

O Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή, ενώ η μετά- κορωνοϊό εποχή θα φέρει στο προσκήνιο νέες προκλήσεις, που σχετίζονται με τη δομή της οικονομίας, τον μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας και την ψηφιακή μετάβαση.

Σταϊκούρας: Τα τρία βήματα στην εποχή μετά τον κορωνοϊό

Με αυτά τα δεδομένα, τόνισε την ανάγκη να γίνουν γρήγορα και αποφασιστικά βήματα σε τρία, καθοριστικής σημασίας, πεδία:

1. Τη συνέχιση της συνετής δημοσιονομικής χαλάρωσης και την απαραίτητη προετοιμασία, ώστε η επάνοδος στη δημοσιονομική ισορροπία να γίνει στον κατάλληλο χρόνο και με τρόπο που θα στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα και θα προστατεύσει την απασχόληση. «Υπό την προϋπόθεση ότι οι εμβολιασμοί θα εξελιχθούν με βάση τον σχεδιασμό, οι επόμενοι μήνες δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσουμε, σταδιακά και προσεκτικά, στην εφαρμογή μέτρων με πιο αναπτυξιακό χαρακτήρα, τα οποία θα στηρίξουν τη μετάβαση στη μετά- κορωνοϊό εποχή. Τέτοιου είδους πολιτικές πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης να αποκτήσει ρυθμό», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

2. Την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και, κυρίως, τη βέλτιστη αξιοποίησή τους κατά τρόπο που θα ενισχύσει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Ο υπουργός επισήμανε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σημαντικά το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ένα ρεαλιστικό φιλόδοξο, σύγχρονο και εξωστρεφές σχέδιο, που θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τον αναπροσανατολισμό της οικονομίας μας προς ένα νέο, καινοτόμο, ανταγωνιστικό και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό πρότυπο».

3. Την επιτυχή αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανισότητας, μέσω παρεμβάσεων, όπως η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας, η λήψη πρόσθετων μέτρων αύξησης της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, ιδίως για κοινωνικές ομάδες με μικρότερη συμμετοχή (π.χ. γυναίκες, μετανάστες, νέοι), η υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και θα συμβάλουν στη γεφύρωση του «ψηφιακού χάσματος», μια αποτελεσματική κοινωνική πολιτική, που θα διασφαλίζει όχι μόνο ότι το «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας είναι όσο ισχυρό και ευρύ απαιτείται, αλλά και ότι αποτρέπει «παγίδες φτώχειας» οι οποίες θα διαιωνίσουν την άνιση κατανομή εισοδήματος, καθώς και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, για τη δημιουργία ισχυρής οικονομίας, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.
 

Tags
Back to top button