Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με καρέ αρνιού με δενδρολίβανο

Καρέ αρνιού με δενδρολίβανο! Το ιδανικό πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.


Υλικά

2 καρέ αρνιού (γύρω στο 1½ κιλό)
4 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
100γρ. μουστάρδα δυνατή
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
1 κιλό πατατούλες φρέσκιες, μικρές
½ φλιτζάνι κορφούλες από δεντρολίβανο φρέσκο
2 κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
120ml λευκό κρασί
λίγο αλάτι χοντρό

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί.


Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αλείφετε με αυτό το μίγμα το κρέας.

Αραδιάζετε τις πατατούλες γύρω από το κρέας και τις πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και χοντρό αλάτι. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.

Περιχύνετε όλο το φαγητό στο ταψί με το κρασί και ανακατεύετε ελαφρά τις πατατούλες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 -60 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το κρέας και να ψηθούν καλά οι πατάτες.

Tags
Back to top button