Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε ανοδική τροχιά για τέταρτη μέρα

Ως καταλύτης ανόδου λειτουργεί το θετικό κλίμα στο εξωτερικό, με τη Wall Street να σπάει τα «κοντέρ» και τις ευρωαγορές να ακολουθούν στο ίδιο μήκος κύματος.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης (23/9), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,37% και διαπραγματεύεται στις 2.050,09 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 2.047,70 (χαμηλό ημέρας) και των 2.055,76 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Με τρεις ημέρες σωρευτικής ανόδου +1,16% το Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε χθες πάνω από τις 2.040 μονάδες, με βασικό «σύμμαχο» τις τράπεζες οι οποίες ενισχύθηκαν χθες κατά +1,75%. Έχοντας σημειώσει κέρδη άνω του +1% εντός του Σεπτεμβρίου, η εγχώρια αγορά βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να πετύχει την 11η συνεχόμενη μηνιαία άνοδο. Το +39% αγγίζει η απόδοση φέτος.

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την Πέμπτη (25/9) στις 16:00. Στόχος είναι η άντληση έως 500 εκατ. ευρώ, με το ελάχιστο ποσό να ορίζεται στα 350 εκατ. ευρώ. Το εύρος απόδοσης έχει προσδιοριστεί μεταξύ 3,2% και 3,5%. Η έκδοση αναμένεται να συγκεντρώσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει σχέδια ανάπτυξης με στρατηγική εξυγίανση του δανεισμού. Ο διακανονισμός και η κατανομή των ομολογιών θα πραγματοποιηθούν στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ η διαπραγμάτευση στο ΧΑ θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, όπου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» στην ενδιάμεση διανομή 100 εκατ. ευρώ.

Tags
Back to top button