Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή πτώση έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Η αγορά έκλεισε στις 873,87 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,04%.

Με οριακή πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά καθώς οι τιμές των μετοχών δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν έως το κλείσιμο τα αρχικά τους κέρδη.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή της Alpha Bank στον απόηχο της απόφασης του οίκου MSCI να εντάξει τη μετοχή στον MSCI Greece Standard, μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές εισροές στην μετοχή.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 873,87 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,04%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 885,52 μονάδες (+1,29%) και κατώτερη τιμή στις 873,04 μονάδες (-0,14%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 110,15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 72,521 εκατ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές στη μετοχή της Alpha Bank, ενώ διακινήθηκαν 76.314.961 μετοχές.

Χρηματιστήριο Αθηνών: O Γενικός Δείκτης κινείται στις 900,88 μονάδες


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,20%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,82%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank(+3,68%), της ΕΧΑΕ (+2,90%) και του ΟΠΑΠ (+1,77%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-2,53%), της ΕΥΔΑΠ (-2,35%), της Viohalco (-1,98%), της Σαράντης (-1,79%) και της Jumbo (-1,41%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,605), των Ταξιδιών (+1,68%) και των Τραπεζών (+1,16%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,31%) και της Τεχνολογίας (-1,16%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 63.773.130 και 3.756.833 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν Alpha Bank με 72,521 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 7,080 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 53 μετοχές, 66 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μπήτορς Συμμετοχών +12,96% και ΣΙΔΜΑ +6,29%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Νάκας -7,50% και SATO -6,06%.

Tags
Back to top button