Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χαστούκι σε Ουάσιγκτον από Τούρκο Στρατηγό: “Αν τα πλοία των ΗΠΑ μας εμπόδιζαν στην Κύπρο είχαμε έτοιμους 100 πιλότους αυτοκτονίας” (Βίντεο)

Προσβάλουν λοιδορούν απειλούν τις ΗΠΑ οι Τούρκοι και δεν κουνιέται φύλλο-Η στάση των Αμερικανών προκαλεί αποσάθρωση του ΝΑΤΟ ότι και να δηλώνουν πολλοί ειδικοί και Αξιωματούχοι  

Τουρκικές μαγκιές σε ΗΠΑ αλλά και Ελλάδα έστειλε ένας ακόμη “νταής” απόστρατος Τούρκος Στρατηγός, σε μια προσπάθεια να πείσει την “ ομήγυρη” ( Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ), ότι οι Τούρκοι ότι να αποφασίσουν να επιτεθούν κάπου, δεν τους σταματά ούτε η Αμερική, ούτε κανένας.   

Ένας πρώην στρατηγός του Τουρκικού Στρατού, ο Mesut Hakkı Casın, επικρίνει την υποστήριξη του αμερικανικού ναυτικού στο Ισραήλ και δήλωσε: “Το 1974, οι Αμερικανοί προσπάθησαν να μας εμποδίσουν ενώ επιχειρούσαμε στην Κύπρο, τους είπαμε να φύγουν. Αν δεν είχαν πάει, θα είχαμε έτοιμους 100 πιλότους αυτοκτονίας”.

Δηλαδή κατά των Τούρκο Στρατηγό η Τουρκία του 1974 είχε απειλήσει τις ΗΠΑ με αντίποινα να οι Αμερικανοί έκαναν οποιαδήποτε επέμβαση υπέρ της Κύπρου και η Ουάσιγκτον υποχώρησε;

Όνειρα και δηλώσεις επίδειξης ισχύος από μισθωμένους συμβούλους του καθεστώτος Ερντογάν και τίποτε παραπάνω, με στόχο να εκβιάσει τον ελληνισμό αλλά και το Ισραήλ λόγω των συμφερόντων στην ΑΟΖ της Γάζας, είναι όλα αυτά και τίποτε άλλο, ειδικά στην στιγμή που μια τεράστια αρμάδα των ΗΠΑ είναι στην Ανατολική Μεσόγειο.  

 

Η τραγωδία της Κύπρου και τα λάθη της Ελλάδος-Τουρκίας

Ο νταής απόστρατος Τούρκος Στρατηγός, ξέρει και ξέρει καλά , ότι 300 ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ εξόντωσαν 1500 Τούρκους στρατιώτες, και να είχαν την παραμικρή βοήθεια από την Αθήνα τότε, θα τους είχαν πετάξει στην θάλασσα της Κερύνειας και ακόμα πιο μακριά.

Το πρόβλημα της σημερινής Τουρκίας είναι ο νεο-οθωμανισμός και η προσπάθεια να τον επιβάλλουν οι Τούρκοι σε αυτούς που θέλουν.

Με τους Ρώσους είναι σε μόνιμες διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα σε διάφορες περιοχές, Συρία, Λιβύη, κα.
Με τις ΗΠΑ είναι στα μαχαίρια διότι οι Αμερικανοί τους λένε δεν υπάρχει Οθιωμανική αυτοκρατορία και επιρροή από την συνθήκη της Λωζάννης.

Με τους Κινέζους είναι σε μυστικές επαφές και αναζητούν λύσεις πάνω στο δρόμο του Μεταξιού, με παραχωρήσεις και πολλά άλλα.

Στην μέση όλων αυτών όμως είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, και το Ισραήλ, λόγω και του αγωγού East Med.
Είναι όμως ικανοί οι Τούρκοι να επιτεθούν στο Αιγαίο;

Μια πολύ πιο ολοκληρωμένη και πιο λεπτή πορεία δράσης μπορεί να βρεθεί στα γραπτά του Χασάν Μπασρί Γιαλτσίν, ενός συχνού σχολιαστή ειδήσεων και πρώην επικεφαλής έρευνας στο κορυφαίο think tank της Τουρκίας, το Ίδρυμα Πολιτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας (SETA).

"Η απειλή του Ερντογάν να «έρθει χωρίς προειδοποίηση», πιστεύει ότι ήταν η αρχή μιας μακροπρόθεσμης επιχείρησης με στόχο την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου.

Από νομική άποψη, υποστηρίζει ότι η Άγκυρα πρέπει να κατηγορήσει την Ελλάδα για παραβίαση των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων, ακυρώνοντας έτσι την κυριαρχία της Αθήνας στα εδάφη της. «Το καλύτερο παράδειγμα για μια τέτοια στρατηγική», καταλήγει ο Γιαλτσίν, «είναι η Κύπρος».

"Μια εισβολή και κατοχή του νησιωτικού εδάφους της Ελλάδας, όπως η επίθεση της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, θα βοηθούσε «να επαναπροσδιοριστεί το καθεστώς των νησιών",  

 Εδώ είναι η ουσία της πολιτικής των Τούρκων που λένε πολλά παραμύθια της Ανατολής, δεν παραχωρούν τίποτα, και πάντα είναι έτοιμοι να αρπάξουν. Αν επιχειρήσουν όμως κάτι τέτοιο σήμερα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τους “ κόψουν και τα δύο χέρια”, για αυτό να είναι απόλυτα σίγουροι.   

 

Tags
Back to top button