Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Χάνει στην Λιβύη ο Ερντογάν και αφήνει απλήρωτους τους μισθοφόρους του

«Η πρώτη παρτίδα φέτος των Σύριων μισθοφόρων επιστρέφουν από τη Λιβύη μετά από εξαπάτησή τους»

Σήμερα, Πέμπτη, ιδιωτικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων «STEP», ότι 50 Σύριοι μισθοφόροι μαχητές που είχαν πάει στη Λιβύη να πολεμήσουν επέστρεψαν στη Συρία,  μέσω της Τουρκίας, διασχίζοντας τον στρατιωτικό διάδρομο από την τουρκική πόλη Κιλίς στην επαρχία Αζάζ του Χαλεπίου, όπως αναφέρει το .

Η πρώτη ομάδα Σύρων μαχητών που επιστρέφει από τη Λιβύη

Η πηγή, που προτίμησε να μην κατονομαστεί, εξήγησε ότι οι μαχητές που επέστρεψαν έλαβαν μόνο το ένα τέταρτο των συμφωνημένων μηνιαίων μισθών τους.

Πρόσθεσε ότι οι μαχητές πληρώνονταν μόνο με 500 δολάρια το μήνα αντί για 2000 δολάρια σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν και ότι δεν είχαν λάβει τους συμφωνηθέντες μισθούς τους για περισσότερο από 5 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια πηγή έδειξε ότι αυτή είναι η πρώτη παρτίδα συριακών μισθοφόρων στη Λιβύη που επιστρέφουν στη Συρία από την αρχή του νέου έτους, μετά από πληροφορίες για τη δυσαρέσκεια τους  με την αντιμετώπιση από τις φιλοτουρκικές ομάδες στη Λιβύη, που αντιδρούσαν στην πληρωμή τους.

Λιποτάκτησαν και έφυγαν μέσω θαλάσσης στην Ιταλία

Όπως έγινε γνωστό, οι περισσότεροι  από τους μαχητές που επέστρεψαν σήμερα είχαν υποβάλει ιατρικές αναφορές για χρόνιες ασθένειες, τραυματισμούς, κατάγματα κ.λπ.
Πηγές είχαν πει στο πρακτορείο ειδήσεων Step στις 6 Ιανουαρίου ότι αρκετοί Σύριοι μισθοφόροι που είναι πιστοί στην Τουρκία είχαν φύγει από τη Λιβύη στην Ευρώπη δια θαλάσσης.

Η πηγή επιβεβαίωσε εκείνη την εποχή ότι ο λόγος για τη διαφυγή ήταν κακομεταχείριση από τους Τούρκους ηγέτες και την ηγεσία των δυνάμεων της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα στρατεύματα μισθοφόρων της Συρίας στη Λιβύη.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και μήνες οι  επικεφαλής των φιλοτουρκικών ομάδων στην Τρίπολη τους έκλεψαν τους μισθούς τους, δίνοντας σε αυτούς μόνο το ένα τέταρτο του συμφωνηθέντος μισθού που είχαν υπογράψει μαζί τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο αριθμός των Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη ξεπέρασε τους 16.000 μαχητές, τους οποίους η Τουρκία έστειλε από τη βόρεια Συρία για να πολεμήσει μαζί με τις τουρκικές υποστηριζόμενες δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

Tags
Back to top button