Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Χ. Σταϊκούρας: «Η κυβέρνηση οδηγεί σε ασφυξία την πραγματική οικονομία»

Η κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία» δήλωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας. 

«Κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας» συνέχισε ο ίδιος με αφορμή τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού -τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Μεγάλη Τρίτη από το υπουργείο Οικονομικών- και έδειξαν ότι τα φέσια του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, σε αντίθεση με την δέσμευση της κυβέρνησης για την αποπληρωμή τους, αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας καταγγέλλει το "σκούπισμα" των διαθέσιμων φορέων του Δημοσίου κάτι που συνέβη και το πρώτο εξάμηνο του 2015. 

Παραθέτοντας τα στοιχεία ο αρμόδιος τομεάρχης ανέφερε:

- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
- Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν πλέον τα 21 δισ. ευρώ.
- Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018. 

Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.

Tags
Back to top button