Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

WSJ: Η Ελλάδα διπλασίασε τον ρυθμό ανάπτυξης

Το μόνο αισιόδοξο σημείο των προβλέψεων για το τελευταίο τρίμηνο στην Ευρωζώνη είναι η Ελλάδα, που αν και κατά πολύ το πιο αδύναμο μέλος της ευρωζώνης, εντούτοις διπλασίασε το ρυθμό ανάπτυξης κατά την ίδια χρονική περίοδο, γράφει η Wall Street Journal, τονίζοντας ότι η επιβράδυνση της ευρωζώνης έλαβε ευρύτερες διαστάσεις από το αναμενόμενο το τελευταίο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, καταγράφονται στο σύνολο της Ευρωζώνης καθοδικές τάσεις σε τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές αλλά και μία σειρά υπηρεσιών. Αυτό το κλίμα ενδεχομένως να καταστήσει τους αξιωματούχους της ΕΚΤ λιγότερο αισιόδοξους για το 2019, καθώς φαίνεται να κυριαρχεί η αστάθεια. 

Η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο σε 0,6% από 0,7%, σε μία περίοδο που η ευρωπαϊκή οικονομία φαίνεται να απομακρύνεται αρκετά από τις υψηλές αποδόσεις της αμερικανικής οικονομίας που σημείωσε ανάπτυξη 3,5% κατά το ίδιο τρίμηνο, γράφει η WSJ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για το πιο αδύναμο τρίμηνο της ευρωπαϊκής οικονομίας από τις αρχές του 2013. Τομείς, όπως η γεωργία, ο κατασκευαστικός κλάδος, οι μεταφορές αλλά και οι υπηρεσίες εστίασης και στέγασης σημείωσαν κάθοδο, ενώ ο μοναδικός τομέας που κατέγραψε κέρδη ήταν ο κτηματομεσιτικός. Από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ φαίνεται να μην χάνουν την ψυχραιμία τους, θεωρώντας ότι η επιβράδυνση αυτή μπορεί να αναστραφεί. 

«Η ΕΚΤ είναι πιθανό ότι θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο καθυστέρησης της αύξησης των επιτοκίων, εάν η ανάπτυξη συνεχίζει να είναι υποτονική στο πρώτο μισό του 2019», σχολίασε ο Pepijn Bergsen της Capital Economics. Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, της Γερμανίας και της Ιταλίας, συρρικνώθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο. Οι εξελίξεις ωστόσο, όπως η ενδεχόμενη άτακτη αποχώρηση της Μ. Βρετανίας, η αντιπαράθεση με την ιταλική κυβέρνηση και οι εμπορικές διαμάχες φαίνεται να ενισχύουν την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, εκτιμά η Wall Street Journal.

Tags
Back to top button