Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Δεν ξεκινησε αισιοδοξα η εβδομαδα - Ανησυχία την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street στο άνοιγμα της εβδομάδας, επιστρέφοντας μέρος των ισχυρών κερδών των προηγούμενων ημερών, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν ενώ οι επενδυτές αναμένουν νέες εκθέσεις εταιρικών κερδών, συμφωνα με το 

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones υποχώρησε κατά 344 μονάδες ή 0,80% και για να διαμορφωθεί τελικά στις 42.931 μονάδες. Ο S&P 500 είχε μικρότερη πτώση κατά 0,18% στις 5.853 μονάδες ενώ αντίθετα ο Nasdaq αφού κινήθηκε σε όλη την συνεδρίαση με οριακές διακυμάνσεις στο τέλος κατάφερε να καταγράψει άνοδο 0,27% και τις 18.540 μονάδες.

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow των 30 μετοχών προέρχονται από μια εβδομάδα στην οποία κατέγραψαν ιστορικά υψηλά, εδραιώνοντας την έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο και για τους δύο δείκτες αναφοράς.

Οι επενδυτές μετά από αυτό το σερί εβδομαδιαίων κερδών τη Δευτέρα είδαν με μεγάλη ανησυχία την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου η οποία σημείωσε άλμα, ανεβαίνοντας πάνω από 10 μονάδες βάσης στο 4,178%, γεγονός που εκτιμήθηκε ότι θα επηρεάσει την εξέλιξη με τις μειώσεις των επιτοκίων από την Fed.

«Οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν, γεγονός που μου υποδηλώνει ότι οι επενδυτές σκέφτονται τώρα ότι η Fed θα είναι πιο αργή στη μείωση των επιτοκίων, επειδή η οικονομία παραμένει ανθεκτική», δήλωσε επενδυτής της CFRA, Sam Stovall στο cnbc. «Ως αποτέλεσμα, η Fed πιθανότατα θα δυσκολευτεί περισσότερο να ωθήσει το ποσοστό πληθωρισμού στο επίπεδο-στόχο του 2% το επόμενο έτος ή περίπου το επόμενο έτος».

Στο κλίμα αυτό οι μετοχές των καταναλωτών και των κατασκευαστών κατοικιών μέτρησαν από τις μεγαλύτερες τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι φόβοι για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια σέρνονται, με την Target και Builders FirstSource να σημειώνει πτώση άνω του 4% η καθεμία ενώ η Lennar έχασε επίσης περισσότερο από 3,5%.

Πάντως παρά το γεγονός ότι η εβδομάδα ξεκίνησε με πτώση όπως επισημαίνου αναλυτές το κλειδί για την εξέλιξη θα είναι τα νέα εταιρικά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που αναμένεται να ανακοινωθούν. Είναι ενδεικτικό ότι περίπου το ένα πέμπτο των εταιρειών του δείκτη S&P 500 θα υποβάλει εκθέσεις τις επόμενες ημέρες. Μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν είναι η Tesla, Coca-Cola και η GE Aerospace.

Μέχρι στιγμής πάντως, τα αποτελέσματα είναι μικτά. Από το 14% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, το 79% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τον John Butters της FactSet. Οι αναλυτές έχουν υποβαθμίσει σημαντικά τις προσδοκίες τους για τα κέρδη του τριμήνου τους τελευταίους μήνες.

«Δεν νομίζω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ύφεσης των κερδών ή κάτι τέτοιο, αλλά ο πήχης έχει τεθεί πολύ, πολύ χαμηλά … σπάνια κάποιος τραυματίζεται πέφτοντας από ένα παράθυρο υπογείου», δήλωσε ο Stovall. «Έτσι, με τα κέρδη τόσο χαμηλά, οι πιθανότητες είναι ότι αυτό θα είναι το 60ο τρίμηνο από τα τελευταία 62 κατά το οποίο τα πραγματικά αποτελέσματα θα υπερβούν τις εκτιμήσεις για το τέλος του τριμήνου».

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές είναι σε μεγάλο βαθμό αισιόδοξοι ότι οι μετοχές έχουν ακόμη περαιτέρω περιθώρια, αλλά έχουν υπόψη τους ότι οι τεντωμένες αποτιμήσεις, ιδίως ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών και εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών κινδύνων, θα μπορούσαν επίσης να σημαίνουν περαιτέρω αστάθεια.

Tags
Back to top button