Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Wall Street: Απέφυγε τα χειρότερα - Καταφύγιο στις μετοχές τεχνολογίας για τους επενδυτές

Έντονους κλυδωνισμούς δέχτηκαν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, καθώς η βουτιά στη μετοχή της Credit Suisse προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία, λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση των αμερικανικών Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Σύμφωνα με το , σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 280 μονάδες ή 0,87% και βρέθηκε στις 31.874 μονάδες. Πτώση 0,7% για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 3.831 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, κατάδερε λίγο πριν το κλείσιμο να γυρίσει σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,05% στις 11.434 μονάδες.

Μέχρι πρότινος η βασική πρόκληση των αναλυτών συνίστατο στις μικρές περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ (Silicon Valley Bank, Signature Bank, Silvergate), οι οποίες δέχονταν τις αρνητικές επιπτώσεις των υψηλών επιτοκίων της Federal Reserve.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας θα παράσχει ρευστότητα στην Credit Suisse, αν χρειαστεί

Από σήμερα το πρωί η προσοχή στράφηκε στις μεγαλύτερες τράπεζες, με την Credit Suisse να κατρακυλάει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Μάλιστα, οι χρηματιστηριακές αρχές της Ευρώπης αναγκάστηκαν να αναστείλουν προσωρινά τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Η αναταραχή προκλήθηκε μετά την παρέμβαση του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, δηλαδή της Saudi National Bank, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ρίξει» περισσότερα χρήματα στην τράπεζα, καθώς δεν επιθυμεί το ποσοστό της να ξεπεράσει το όριο του 10% (σήμερα βρίσκεται στο 9,9%).

Η Citigroup υποχώρησε 5,44% και η Wells Fargo έχασε 3,24%. Η Goldman Sachs έχασε 3,09% και η Bank of America σημείωσε πτώση 0,94%. Η ίδια εικόνα και στις μικρότερες τράπεζες, με τη μετοχή της West Bank να χάνει 3,45% και η First Republic Bank έκανε βουτιά 21,37%.

Καταφύγιο στις τεχνολογικές μετοχές

Οι μετοχές των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών αλλά και των εταιρειών ημιαγωγών, παρείχαν στήριξη στον Nasdaq, ο οποίος κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες που σημείωνε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η μετοχή της Apple βρέθηκε να κερδίζει 0,26%. Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε 1,78%. Η Meta κέρδισε 1,23%. Άνοδος 3,45% για τη μετοχή του Netflix. Η Tesla υποχώρησε 1,81%. Κέρδη για τη μετοχή της Intel η οποία ενισχύθηκε 1,21%. Οριακά κέρδη 0,20% για τη μετοχή της Nvidia.

Βουτιά στις αεροπορικές εταιρείες παρά την αισιοδοξία των CEOs

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών κατέγραψαν απώλειες, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις τράπεζες και των στοιχείων που δείχνουν επιβράδυνση της καταναλωτικής δαπάνης.

Έτσι, ο δείκτης NYSE Arca Airline, ο οποίος περιλαμβάνει ως επί το πλείστον αεροπορικές των ΗΠΑ, υποχώρησε 5%, ενώ νωρίτερα έχανε ακόμα και 6%, τις μεγαλύτερες απώλειες από τον περασμένο Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια συνεδρίου της JPMorgan την Τρίτη, στελέχη αεροπορικών εταιρειών, υποστήριξαν ότι για το 2023, αναμένουν ισχυρή ζήτηση και υψηλά κέρδη, ωστόσο, σημείωσαν ότι στα βραχυπρόθεσμα προβλήματα παραμένουν τα υψηλά έξοδα κυρίως στα καύσιμα.

Η μετοχή της United Airlines σημείωσε απώλειες 6,21%. Απώλειες 2,86% για την JetBlue Airways. Πτώση 6,33% κατέγραψε η μετοχή της Delta. Στο 5,59% η απώλειες για τη μετοχή της American Airlines. Μικρότερες οι απώλειες για τη μετοχή της Southwest Airlines, η οποία έχασε 1,74%.

 

Tags
Back to top button