Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τροφές που προσφέρουν περισσότερες φυτικές ίνες από το μπρόκολο

Ένα φλιτζάνι μπρόκολο δίνει 5 γραμμάρια φυτικών ινών. Αν και το μπρόκολο θεωρείται υπερτροφή, υπάρχουν και άλλες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες σας.

Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη επιλογή είναι οι όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες τροφές φυτικής προέλευσης, δηλαδή λαχανικά, φρούτα με τη φλούδα, όσπρια, σπόροι και δημητριακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιες τροφές δίνουν τις περισσότερες φυτικές ίνες:

  • Σπόροι τσία: Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, ασβέστιο και ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα 30 γραμμάρια δίνουν περίπου 10 γραμμάρια φυτικών ινών.
  • Αβοκάντο: Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο αβοκάντο δίνει περίπου 10 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ συμβάλλει παράλληλα στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και του κινδύνου καρδιακής νόσου και καρκίνου. Συμβάλλει επίσης στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.
  • Μακαντάμια: Ένα φλιτζάνι καρύδια Μακαντάμια δίνουν 12 γραμμάρια φυτικών ινών. Είναι όμως πλούσια σε λιπαρά, γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο
  • Μύρτιλα: Ένα φλιτζάνι δίνει περίπου 9 γραμμάρια φυτικών ινών και καλύπτει το 50% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά που δρουν κατά της γήρανση
  • Πίτουρο: Ο εξωτερικός φλοιός των σπόρων των σιτηρών είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά με κυρίαρχα τις φυτικές ίνες (14 γραμμάρια / φλιτζάνι), τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καθώς και τα αντιοξειδωτικά φυτοχημικά.
  • Αρακάς: Δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρά και αλάτι, είναι όμως πλούσιος σε φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι δίνει 8 γραμμάρια φυτικών ινών, αλλά και 8,5 γραμμάρια πρωτεΐνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Όσπρια: Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών δίνοντας περίπου 10 γραμμάρια ανά μερίδα.
  • Ψωμί του Ιεζεκιήλ ή ψωμί των Εσσαίων: Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψωμί, άζυμο, με χαρακτηριστικό τρόπο παρασκευής, που δεν περιέχει καν αλεύρι, αλλά μόνο υψηλής ποιότητας φύτρα σταριού, που συνήθως προέρχονται από σπόρους βιολογικής προέλευσης, και φιλτραρισμένο νερό. Δύο φέτες αυτού του ψωμιού δίνουν 6 γραμμάρια φυτικών ινών.
  • Βρόμη: Ένα φλιτζάνι δίνει 8 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ συμβάλλει στον έλεγχο της χοληστερίνης και του σακχάρου και έχει καρδιοπροστατευτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
  • Ζυμαρικά ολικής αλέσεως: Έχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τα λευκά ζυμαρικά με το ένα φλιτζάνι να δίνει έως 6,3 γραμμάρια φυτικών ινών
Tags
Back to top button