Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τροφές «ασπίδα» σε καρδιοπάθεια και εγκεφαλικά

Αν θέλετε να προφυλαχθείτε από την καρδιοπάθεια και τα εγκεφαλικά, φροντίστε να τρώτε άφθονα τρόφιμα που περιέχουν πολύ κάλιο.

Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι τα φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, οι πατάτες, οι μπανάνες, η σόγια, τα βερίκοκα, τα αβοκάντο, το άπαχο γιαούρτι, ο χυμός από δαμάσκηνα, καθώς και τα ξερά φασόλια και ο αρακάς.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Βάγκενινγκεν στην Ολλανδία, όσοι τρώνε πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά (πάνω από 262 γραμμάρια την ημέρα) διατρέχουν 36% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σύγκριση με όσους τρώνε λίγα (κάτω από 92 γραμμάρια την ημέρα).

Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 20 έως 65 ετών, οι οποίοι κατά την έναρξή της δεν έπασχαν από καρδιαγγειακή νόσο. Οι επιστήμονες τους παρακολούθησαν επί 10 χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι 233 έπαθαν εγκεφαλικό.

Η ίδια μελέτη έδειξε πως τα μαγειρεμένα ή επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά δεν παρέχουν ανάλογο όφελος, ακόμα κι όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες (πάνω από 263 γραμμάρια την ημέρα). Οι ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη αύξησης της κατανάλωσης καλίου, ώστε να προφυλαχτούμε από τις ασθένειες των αγγείων.
 

Tags
Back to top button