Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Ίδια κατάσταση δύο μήνες μετά τις πλημμύρες - Οι περισσότεροι ήδη σχεδιάζουν αλλού τη ζωή τους

Σε φάση αυτοδιοργάνωσης έχουν περάσει πλέον οι πλημμυροπαθείς στη Φαρκαδόνα αφού όπως καταγγέλλουν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας συντονισμός ώστε να διευκολυνθούν στο ελάχιστο από πλευράς των τοπικών αρχών.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν εκτός Φαρκαδόνας υπηρεσίες του Δήμου αλλά και ανοιχτά σχολεία, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιστροφή σε μια υποφερτή καθημερινότητα. Ένα από τα αιτήματα που έθεσαν λοιπόν οι πλημμυροπαθείς, είναι να συσταθεί γραφείο καταγραφής όσον αφορά τις καταστροφές στα σπίτια τους στον Δήμο και να μη χρειάζεται η μετακίνησή τους στα Τρίκαλα. Ούτε αυτό όμως ήταν εφικτό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trikalanews.gr, στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκαν ζητήματα με τους πλημμυροπαθείς να συμμετέχουν στη διαδικασία της σύγκλησης με δική τους πρωτοβουλία. Όπως ανέφεραν η περιοχή τους παραμένει σε μια κατάσταση που θυμίζει τις πρώτες μέρες της πλημμύρας χωρίς κανείς να δίνει απαντήσεις για το πότε θα προχωρήσει η αποκατάσταση των καταστροφών.

Αυτό που κυρίως προβληματίζει είναι πόσοι θα απομείνουν τελικά στην περιοχή. Με τις καλλιέργειες κατεστραμμένες, τις υποδομές σε κακό χάλι και τις ιδιωτικές περιουσίες ρημαγμένες δύο μήνες μετά την πλημμύρα, οι περισσότεροι ήδη σχεδιάζουν αλλού τη ζωή τους….

Δυσαρεστημένοι οι αγρότες για το ύψος της προκαταβολής αποζημιώσεων

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι είναι και οι αγρότες από το ύψος της προκαταβολής των αποζημιώσεων που αφορούν τις πλημμύρες πριν δύο μήνες.

Όπως αναφέρουν στο Τikalanews.g, τα ποσά που διατίθενται είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τον αριθμό των πληγέντων και το ύψος των καταστροφών και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Αρκετοί είναι μάλιστα όσοι δεν είδαν ακόμη χρήματα στους λογαριασμούς τους. Αυτό, πέρα από τα γραφειοκρατικά ζητήματα στα οποία μπορεί να οφείλονται ανά περίπτωση, συμβαίνει κυρίως λόγω της διαφοράς στο χρόνο καταβολής ανά τράπεζα.

Όπως επισημαίνουν οι αγρότες, η διανομή γίνεται μετά από κατάθεση σε συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα. Αυτό φέρνει δυστυχώς και μια καθυστέρηση μερικών ημερών…

 

Tags
Back to top button