Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Τρεις παράξενες ιστορίες φαντασμάτων στην Αγγλία…

Το 1953, ένας περίφημος συγγραφέας και κυνηγός φαντασμάτων, ο Βρετανός Robert Thurston Hopkins (1884-1958) εξέδωσε ένα πολύ περίεργο βιβλίο.Μέσα στις σελίδες του βιβλίου είχε συμπυκνώσει πολυετή πείρα, την οποία είχε αποκτήσει από τις έρευνές του σε ερειπωμένους πύργους, από αυτούς που προβάλλουν σαν μανιτάρια σε όλη την έκταση του εδάφους της Αγγλίας.Ο τίτλος του βιβλίου ήταν “Φαντάσματα στην Αγγλία” (Ghosts Over England) και αν έκρινε κανείς από το περιεχόμενό του, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το Λονδίνο αποτελούσε το σημείο συγκέντρωσης πνευμάτων και φαντασμάτων.Οι αλλόκοσμοι αυτοί “επισκέπτες” φαίνονταν ότι δε γνώριζαν ούτε ιερό ούτε όσιο! Διότι, ποια εξήγηση μπορούσε να δώσει κάποιος στην εμφάνιση φαντάσματος στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου;Το φάντασμα αυτό, ενδεδυμένο με άμφια κληρικού παλαιότατης εποχής, ήταν αλήθεια ότι εμφανιζόταν πολύ σπανίως και όποιος είχε την τύχη ή την ατυχία να παραστεί στην επιδρομή του υπερβατικού αυτού οράματος, θα έβλεπε πρώτα ένα “φωτεινό μονοπάτι” να κατέρχεται από τον ουρανό, από τον υψηλό θόλο του ναού, για να λάβει, στο τέλος, τη σεβάσμια μορφή ενός ιερωμένου.Το όραμα αυτό δε διαρκούσε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα. Σε λίγο, “απορροφώνταν” από τους πέτρινους τοίχους του ναού και στο μυστηριακό του ημίφως απέμενε ο θεατής με τα μάτια προσηλωμένα αγωνιωδώς στο σημείο εκείνο, ενώ ένα ρίγος φρίκης διέτρεχε ολόκληρη την ύπαρξή του.Η Τράπεζα της Αγγλίας, εκτός από τα εκατομμύρια λιρών και τις μετοχές που διέθετε, ήταν πιστωμένη και αυτή με το φάντασμά της!Επρόκειτο για τη σκιά ενός γιγαντόσωμου ταμία, ο οποίος, κατά τον 18ο, έτυχε του όλως εξαιρετικού προνομίου να ταφεί στα υπόγεια της Τράπεζας, διότι φοβόταν μήπως το πτώμα του κλαπεί και πωληθεί σε χειρουργούς για τη διενέργεια πειραμάτων στο μάθημα της Ανατομίας.Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονταν στην ιστορία της Τράπεζας, το φάντασμα αυτό περίμενε να κλείσουν οι βαριές πύλες του ιδρύματος και να λάβουν τις κανονικές τους θέσεις οι φρουροί, για να αρχίσει να γυροφέρνει τους σιωπηλούς διαδρόμους του μεγάρου όλη τη νύχτα. Εκτός από τον τεράστιο ίσκιο του, κανείς δεν είχε κατορθώσει να το δει από κοντά.Όταν αργότερα επισκευάστηκε η Τράπεζα, βρέθηκε το γιγαντιαίο φέρετρο του ταμία, δεμένο με χοντρές αλυσίδες, για τον φόβο της αρπαγής του.Ακόμη και η Σκότλαντ Γιάρντ διέθετε το φάντασμά της, το οποίο, αν και εμφανιζόταν στην καρδιά της αστυνομικής ισχύος, παρέμενε ασύλληπτο!Το φάντασμα αυτό ήταν μιας νεαρής γυναίκας, το ακρωτηριασμένο πτώμα της οποίας είχε βρεθεί, εκτός από το κεφάλι, σε ένα υπόγειο ενός παλιού κτηρίου της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εργασιών επέκτασής του.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 01/11/1953…
Tags
Back to top button