Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τους τρομάζουν τα ελληνικά Rafale-Τούρκος σύμβουλος: Δώστε μας Eurofighter για να υπερασπιστούμε την Ευρώπη από τα Su-35 και Su-57

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της νεο-Οθωμανικής φιλοσοφίας και κουλτούρας συμπυκνώνεται στα σενάρια που ξεστομίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι και σύμβουλοι, για να πείσουν την δύση να τους δώσει και άλλα εξελιγμένα όπλα, με τα οποία θα απειλείται Ελλάδα και Κύπρο, η Ανατολική Μεσόγειο καθώς και οι ΗΠΑ. 

Αυτή είναι η πάσα αλήθεια και όποιος αξιωματούχος σε Πεντάγωνο, Λευκό Οίκο, και Βρυξέλλες το αγνοήσει απλά θα ανοίξει την πόρτα μόνος του “ στον επίδοξο δολοφόνο του”.   

Τουρκικό εξωφρενικό αφήγημα για να δώσει έγκριση η Γερμανία για τα μαχητικά Eurofighter στην Άγκυρα

“Η Τουρκία, την οποία ΗΠΑ και Ευρώπη δεν θέλουν να χάσουν από τη Ρωσία, αναμένεται να λάβει θετική απάντηση από τη Γερμανία για το Eurofighter”.

Αυτό δήλωσε ο Δρ. Μουράτ Ασλάν, σύμβουλος της τουρκικής κυβέρνησης, μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Hasan Kalyoncu και Ανώτερος Ερευνητής του ινστιτούτου SETA, σύμφωνα με τουρκικό

Ο ίδιος στοχοποιεί την Ελλάδα για την απόκτηση Rafale και στο μέλλον F-35, παρουσιάζοντας ως άμεση ανάγκη για την δύση, την απόκτηση Eurofighter για την Τουρκία, για να πολεμήσουν λέει τα “ τσακάλια” οι Τούρκοι πιλότοι κατά των Ρώσων πιλότων που πετούν με Su-35 και Su-57 στην Ουκρανία, οι οποίοι έχουν  ήδη πολεμική πείρα.

Πρόκειται για δικαιολογία τουλάχιστον αστεία, η οποία εμπεριέχει την έννοια ότι απευθύνεται σε αφελείς ανθρώπους που έχουν μνήμη “ χρυσόψαρου” στην δύση.    

Ο ίδιος τονίζει “ η εξέλιξη που θα πρέπει να ληφθεί ως σημείο αναφοράς τόσο για τον καθορισμό της ισορροπίας της τουρκικής αεροπορίας με την Ελλάδα όσο και για την προμήθεια των Eurofighter, δεν είναι η αγορά επιπλέον Rafale και F-35 από την Ελλάδα.

Η αναζήτηση ισορροπίας έναντι των ρωσικών Su-35 και Su-57 είναι θέμα προτεραιότητας, ειδικά για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής και διατλαντικής ασφάλειας, είναι η απόκτηση Eurofighter, από την Τουρκία.

Αυτά τα δύο αεροσκάφη, τα οποία οι Ρώσοι άρχισαν να αποστέλλουν στο ουκρανικό μέτωπο, φέρνουν μια ανισορροπία στον αέρα για την Ευρώπη, πέρα ​​από τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό στο Αιγαίο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Τουρκία ταυτόχρονα διασφαλίζει την ασφάλεια της Ευρώπης στα Βαλκάνια, την Μαύρη Θάλασσα, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή, δεν φτάνει η απόκτηση των F-16V για την Άγκυρα, αλλά απαιτείται να δώσει και η Γερμανία την άδεια της για την απόκτηση των αεροσκαφών Eurofighter.

Το θέμα που πρέπει να εξεταστεί εδώ δεν είναι ουσιαστικά το θέμα της ελληνο-τουρκικής αεροπορικής υπεροχής.

Το πραγματικό ζήτημα είναι η ευρωπαϊκή και διατλαντική ασφάλεια.

Το επίπεδο απειλής που θέτουν οι Ρώσοι απαιτεί την επιτάχυνση του προγράμματος απόκτησης Eurofighter από την  τουρκική Πολεμική Αεροπορίας. Επομένως, το επίκεντρο πρέπει να είναι η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και όχι η Ελλάδα”, τονίζει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Τα ύποπτα σχέδια της σημερινής Τουρκίας, δεν απειλούν μόνο τον ελληνισμό, απειλούν το ΝΑΤΟ, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ ( δηλώσεις τουρκικής ηγεσίας), την Κύπρο φυσικά, και άλλες χώρες ( Αίγυπτο-Συρία) ενώ στοχοποιούν τον πυλώνα της δυτικής αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Μεσόγειο.

Η στάση των ΗΠΑ με τις πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να φτάσει σε μια επίπλαστη δήθεν φιλία με τους Τούρκους, για να δώσει στην συνέχεια τα F-16V, βλάπτει αγρίως και την Ουάσιγκτον, που έχει προσανατολιστεί ολοκληρωτικά αυτό το διάστημα στην Ουκρανία, ενώ η Τουρκία ετοιμάζει πιθανόν σοβαρή κρίση στο Αιγαίο.

Στόχος των Τούρκων θα είναι ο εκβιασμός προς το ΝΑΤΟ και των  ΗΠΑ για την απόκτηση συνδιαχείρησης στο Αιγαίο, και άλλων ανταλλαγμάτων, για να στηρίξει την συμμαχία.

Αυτή την φορά όμως περιμένει τους Τούρκους μεγάλη έκπληξη σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, και σε οποιαδήποτε πρόκληση τους, θα το πληρώσουν σίγουρα πολύ ακριβά.             

Tags
Back to top button