Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τουρκικό ΑΦΝΣ ATR-72 καταδίωκε επί πέντε ώρες ελληνικό υποβρύχιο στο βόρειο Αιγαίο!

Ένα τουρκικό αεροσκάφος ATR-72ASW (P-72 στην τουρκική ορολογία)  ειδικά εξοπλισμένο για ανθυποβρυχιακές αποστολές παρέμεινε για αρκετή ώρα στο βόρειο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Θάσου διαγράφοντας επανειλημμένως τροχιές πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή

Πηγές του ΠΝ ανέφεραν στο pronews.gr ότι στην περιοχή βρισκόντουσαν ελληνικά υποβρύχια και «άλλα μέσα» και ότι η πτήση σχετίζεται με την τουρκική άσκηση “Mavi  Vatan” που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες η δε πτήση, αφορά έρευνα για ελληνικό υποβρύχιο που περιπολούσε στην περιοχή, παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού Στόλου.

Το αεροσκάφος πετούσε, την περισσότερη ώρα σε εναέριο χώρο πέρα των 10 ν.μ. του Εθνικού Εναέριου Χώρου, αλλά εντός του FIR Αθηνών και φυσικά χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης, στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ το τουρκικό ανθυποβρυχιακό ήταν πάνω από 5 ώρες συνεχώς στην ίδια περιοχή, χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης,

Συνήθως τα τουρκικά CN-235 και τώρα τα Ρ-72 πετούν από βορρά προς νότο και αντίστροφα στο ανατολικό Αιγαίο αλλά δεν παραμένουν στον ίδιο χώρο.

Το προφίλ της συγκεκριμένης αποστολής είναι σαφές και δείχνει έρευνα για υποβρύχιο στόχο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Tags
Back to top button