Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τουρκικές επιθέσεις κατά Κούρδων στην Συρία

Τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν με βαρύ πυροβολικό τα ξημερώματα της Τρίτης τα χωριά al-Bilyouniya Ahin Daqnah και τις γύρω περιοχές των πόλεων Tal Refa'at και al-Sheikh Essa με στόχο τις κουρδικές δυνάμεις στην Συρία.

Ο τουρκικός Στρατός, στοχεύει συγκεκριμένα τις παραμεθόριες πόλεις της Ροζάβα,  Σουλεϊμανίγια, Ντουόκ, Ζάξο και τα χωριά στο Νότιο Κουρδιστάν, καθώς και σε πολίτες στις περιοχές  Μαξμούρ και Σενγκάλ.

Δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στις περιοχές που βομβαρδιζόταν συνεχώς από μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Εκτός από μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης, χρησιμοποιήθηκαν κάθε είδους όπλα κατά τις επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν εκατοντάδες νεαροί Κούρδοι, συμπεριλαμβανομένων βρεφών και ηλικιωμένων. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 196 άτομα, 15 εκ των οποίων ήταν γυναίκες, απήχθησαν στο Αφρίν τον περασμένο Αύγουστο του 2021.

Οι τουρκικές επιθέσεις ήρθαν σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ ζήτησαν από το YPG, την στρατιωτική οργάνωση των Κούρδων της Συρίας να διακόψει τις σχέσεις της με το ΡΚΚ, τους ομοεθνείς τους δηλαδή που μάχονται για την ανεξαρτησία του τουρκικού Κουρδιστάν.

 

Tags
Back to top button