Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τουρκικές απειλές: Η άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα» έχει ως στόχο την Τουρκία

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε ότι αφορά την ένταση κινούνται οι Τούρκοι για την κατάσταση στην Α.Μεσόγειο, η οποία βαίνει όλο και προς επιδείνωση.

Ο Yunus Soner μέλος του αριστερού κόμματος Vatan  απευθύνει απευθείας απειλές κατά της Ελλάδας και της Αιγύπτου μνημονεύοντας ιδιαίτερα την αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα» η οποία πραγματοποιείται μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας πως αυτή η άσκηση έχει  ως στόχο την Τουρκία.

«Τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην ανατολική  Μεσόγειο», αναφέρει ο Soner για να συνεχίσει:

«Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι μόνο γεωστρατηγικά σημαντική αλλά και ενεργειακά.

Το σχέδιο για την διαίρεση της Συρίας, ο πόλεμος φθοράς κατά της ΤΔΒΚ, η πολιτική κατοχής του Ισραήλ στη Γάζα είναι τα κυριότερα θέματα της Α.Μεσογείου σήμερα.

Από τη μια πλευρά είναι το Ισραήλ και οι υποστηριχτές του και από την άλλη τα κράτη της δυτικής Ασίας (βλ. κυρίως Τουρκία) που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό

Σε αυτή την εκστρατεία Ισραήλ και ΗΠΑ ακολουθούν μια πολιτική σπέρνοντας ζιζάνια στα κράτη της περιοχής μέσω διπλωματικών ή στρατιωτικών ενεργειών», λέει το στέλεχος του κόμματος «Μητέρα Πατρίδα» και συνεχίζει βάζοντας στο στόχαστρό του την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

«Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος με την άσκηση «Μέδουσα  6» στην Α. Μεσόγειο έχουν ως σαφή στόχο την Τουρκία.

Ο ενεργειακός στόχος είναι και αυτός σαφής: Η δημιουργία του υποθαλάσσιου αγωγού (σ.σ. η οποία έχει ερεθίσει ιδιαίτερα του Τούρκους) μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου κινείται σε αυτή την πολιτική εχθρότητας κατά της Τουρκίας.»

Στη συνέχεια ο  Soner αφού αναφέρει ότι η Τουρκία στάθηκε  αρωγός της Αιγύπτου σε πολλά θέματα, ενώ το κόμμα του  υποστήριξε την δεύτερη αιγυπτιακή επανάσταση στις 30 Ιουνίου του 2013 κατά του τότε Αιγύπτιου προέδρου Mohamed Morsi και της «μουσουλμανικής αδελφότητας», κάλεσε την Αίγυπτο να αναλογιστεί τις ευθύνες και να προχωρήσει μαζί με την Αίγυπτο γιατί όπως είπε:

«Η ανατολική Μεσόγειος για την Τουρκία είναι η πλέον σημαντική περιοχή (σ.σ. μυρίστηκαν το πετρέλαιο) το τουρκικό Ναυτικό αλλά και τη βόρεια Κύπρο η αγωνίζεται για την επιβίωσή της».

 

 

 

Tags
Back to top button