«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει τις εντάσεις. Ελληνικά στρατιωτικά στοιχεία πραγματοποίησαν ασκήσεις αυτή τη φορά στο νησί της Σάμου, το οποίο αφοπλίστηκε με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ξανά στην ατζέντα με την αποστολή αμερικανικού στρατιωτικού υλικού», γράφει η χθεσινή τουρκική Aksam, σύμφωνα με την ιστοσελίδα echedoros-a.gr.
Καθηγητής Ζαρταλούδης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για την παραίτηση Τζόνσον: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Τουρκία, αλλά θα αλλάξουν οι σχέσεις με την ΕΕ
Όπως σημειώνει:
Χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, πραγματοποιήθηκε πρακτική σκοποβολής. Η Ελλάδα διέπραξε και πάλι μια παράνομη πράξη στο νησί της Σάμου, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αφοπλισμού σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.
Το νησί, όπου Έλληνες καταδρομείς πραγματοποίησαν στρατιωτική παρέλαση τον Μάρτιο, ήρθε στο προσκήνιο αυτή τη φορά με στρατιωτική άσκηση.
Στα πλάνα της εκπαιδευτικής άσκησης ξεχωρίζουν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.
Έτσι, η Αθήνα αγνοεί τις διεθνείς συνθήκες για το αφοπλισμένο νησί της Σάμου.
Άσκηση πραγματοποιήθηκε σε 4 νησιά με καθεστώς αφοπλισμού
Αλλά, δεν είναι η πρώτη φορά…
Στις 14 Ιουνίου, η Ελλάδα πραγματοποίησε αεροπορική άσκηση στην Αστυπάλαιο, στην περιοχή μεταξύ των νησιών Τήλου και Ρόδου.
Αυτά τα 3 νησιά είναι μεταξύ των 23 νησιών στο καθεστώς αφοπλισμού με τη Συμφωνία του Παρισιού του 1947.
Στρατιωτικό υλικό των Αμερικανών μεταφέρεται μέσω Αλεξανδρούπολης
Στο προσκήνιο με στρατιωτικές αποστολές ήρθε και η Αλεξανδρούπολη, όπου βρίσκεται η αμερικανική βάση.
Σύμφωνα με τα νέα στον ελληνικό Τύπο. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποστέλλονται στρατιωτικά εφόδια με τεράστια πολεμικά πλοία των ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της αποστολής, που θα διαρκέσει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ένα πολεμικό πλοίο θα φθάνει στην Αλεξανδρούπολη κάθε 10 ημέρες.
Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία με αυτή την επιχείρηση αποστολής, προβλέπεται η παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού σε ευρωπαϊκές χώρες.
Υποστηρίχθηκε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές προμήθειες θα αποστέλλονταν στην Πολωνία με οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.