Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τουρκία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην Αττάλεια – 8 νεκροί, 26 τραυματίες, στο μικροσκόπιο κακοκαιρία και ταχύτητα

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα Κυριακή, το πρωί, στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας, όταν ένα λεωφορείο ανατράπηκε και κατέληξε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 26 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Το λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Ραιδεστό (Τεκίρνταγ) προς την Αττάλεια, είχε αναχωρήσει από το βράδυ του Σαββάτου και μετέφερε συνολικά 34 επιβάτες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις αρχές, το όχημα χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες ενός αυτοκινητόδρομου στο σημείο Κεμούρλερ στην περιοχή Döşemealtı πριν βγει από την πορεία του και πέσει σε χαράδρα περίπου στις 10:20 το πρωί (09:20 ώρα Ελλάδας).

Ο κυβερνήτης της Αττάλειας, Χουλουσί Σαχίν, δήλωσε ότι οι ολισθηρές συνθήκες του οδοστρώματος εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και της ομίχλης πιθανότατα συνέβαλαν στο δυστύχημα, ενώ ανέφερε πως το λεωφορείο φαίνεται να κινούνταν με ταχύτητα που δεν ήταν προσαρμοσμένη στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Αμέσως μετά την εκτροπή του οχήματος, ομάδες από υπηρεσίες υγείας, πυροσβεστική, την Προεδρία Κρίσεων και Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), τη χωροφυλακή και την αστυνομία έσπευσαν στο σημείο για επιχειρήσεις διάσωσης και απομάκρυνσης των θυμάτων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, με ορισμένους να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η ακριβής αιτία του δυστυχήματος παραμένει υπό έρευνα από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν την εξερεύνηση στα συντρίμμια για να εντοπίσουν πιθανά τεχνικά ή ανθρώπινα λάθη που να οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Η Αττάλεια αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας στη Μεσόγειο, και το δυστύχημα έρχεται να προστεθεί σε σειρά αντίστοιχων συμβάντων που έχουν σημειωθεί στη χώρα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, εντείνοντας τις ανησυχίες για την οδική ασφάλεια σε μεγάλες αποστάσεις.

 

Tags
Back to top button