Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Τουρκία: «Δεν αποκλείουμε την αγορά μαχητικών Su-35 και Su-57 από τη Ρωσία»

Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας Μουσταφά Βαράνκ, δήλωσε πως η χώρα του δεν αποκλείει τη δυνατότητα αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57 της Ρωσίας, παρόλο που δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία του δικού της, εγχώριου μαχητικού πέμπτης γενιάς.

«Εάν η Ρωσία διαθέτει ένα αεροσκάφος που ικανοποιεί τις τρέχουσες ανάγκες μας, εάν δεν υπάρχουν δυσκολίες με την εισαγωγή του στο σύστημά μας και την απογείωσή του, τότε μπορούμε σίγουρα να το αγοράσουμε από τη Ρωσία ή από κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Η προσέγγισή μας σε αυτό το ζήτημα δεν είναι κατηγορηματική και ανταγωνιστική», είπε ο Βάρανκ την Πέμπτη.

Το θέμα της αγοράς ρωσικών μαχητικών συζητείται τακτικά στις συναντήσεις των ηγετών των δύο χωρών, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Φυσικά, δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη των ικανοτήτων της Τουρκίας που σχετίζονται με τα μαχητικά πέμπτης γενιάς. Αλλά αν η Ρωσία διαθέτει ένα αεροσκάφος που ικανοποιεί τις ανάγκες και τους στόχους μας, η Τουρκία θα το αγοράσει» δήλωσε ο Βαράνκ.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με μια δεύτερη παρτίδα S-400 για την Τουρκία συνεχίζονται και ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την τεχνολογική συνεργασία και τη δυνατότητα μερικής παραγωγής εντός του εδάφους της.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Ουάσινγκτον να απομακρύνει την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35, ο υπουργός ανέφερε ότι η κίνηση οδήγησε πραγματικά την Άγκυρα να κινητοποιήσει την εγχώρια στρατιωτική της βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των αερομεταφορών, για να προωθήσει έργα όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Επιπλέον, η Turkish Aerospace Industries συνεργάζεται επί του παρόντος με τα συστήματα BAE της Βρετανίας για την ανάπτυξη ενός «Εθνικού Μαχητικού Αεροσκάφους» επόμενης γενιάς, γνωστό και ως TF-X (Turkish Fighter - Experimental).

Τέλος, σημείωσε πως ο στόχος της χώρας είναι η επίτευξη 100% αυτάρκειας στον αμυντικό τομέα.

Tags
Back to top button