![Τον Ιούλιο του 2020 η ευρω-ρωσική αποστολή για τη μελέτη του Άρη – Στα πλαίσια του δεύτερου σταδίου εξέλιξης της ExoMars (Βίντεο)](https://pro-news.gr/images/posts/May 2018/ton-ioulio-toy-2020-i-efro-rosiki-apostoli-ghia-ti-meleti-toy-ari.webp?528ce36f1ae007c9cedcdce7d3e6144b)
Στα τέλη Ιουλίου του 2020 προγραμματίζεται η εκτόξευση της κοινής ευρω-ρωσικής αποστολής για την μελέτη του πλανήτη Άρη, στο πλαίσιο του προγράμματος ExoMars-2020, σύμφωνα με την ερευνητική ένωση (Lavochkin Research and Production Association).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα της αναφερόμενης ένωσης Lavochkin, η εκτόξευση προγραμματίζεται για την 25η Ιουλίου του 2020.
Η ExoMars είναι μία κοινή διαστημική αποστολή μεταξύ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και της ρωσικής Roscosmos. H ExoMars-2020 αποτελεί το δεύτερο στάδιο εξέλιξης του κοινού διαστημικού προγράμματος.
Το πρώτο στάδιο του αναφερόμενου προγράμματος περιελάμβανε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο τροχιάς (European Trace Gas Orbiter -TGO) και τον πειραματικό διαστημικό θαλαμίσκο Schiaparelli, που απέτυχε να προσεδαφιστεί επιτυχώς στην επιφάνεια του Άρη και καταστράφηκε τον Οκτώβριο του 2016.