Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σπάνιο λουλούδι που ανθίζει μία φορά για λίγες ώρες - Μοσχοβολάει και μαραίνεται στο «άψε σβήσε»

Ένα σπάνιο είδος κάκτου, γνωστό ως «φεγγαρολούλουδο», άνθισε για πρώτη φορά σε βοτανικό κήπο της Βρετανίας, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό γεγονός, καθώς το άνθος του φυτού ανοίγει και μαραίνεται μέσα σε μία μόνο νύχτα.

Το είδος αυτό (selenicereus wittii) προέρχεται από τον Αμαζόνιο, και οι ειδικοί του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ κρατούσαν σκοπιά επί 24ώρου βάσης τις τελευταίες ημέρες, για να μη χάσουν τη στιγμή της ανθοφορίας του, σύμφωνα με τον Guardian.

Αυτό είναι το πιο ξεχωριστό εκκλησάκι της Ελλάδας - Ανάσταση μέσα σε έναν πανέμορφο κρατήρα!

Η στιγμή της άνθησης

Το λουλούδι του φεγγαριού άνθισε νωρίτερα ένα μεσημέρι του περασμένου Ιανουαρίου, γύρω στις 15:00, και ο Κήπος ανακοίνωσε πως είχε μήκος 28 εκατοστά.

Περίπου ένα δίωρο μετά το άνοιγμά του, το λουλούδι άρχισε να μαραίνεται ταχύτατα, παράγοντας για μερικές μόνο ώρες το χαρακτηριστικό του άρωμα.

Το φεγγαρολούλουδο αποτελεί το άνθος του εξαιρετικά σπάνιου αναρριχητικού κάκτου, ο οποίος απαντάται μόνο στις παραποτάμιες περιοχές του κεντρικού Αμαζονίου.

 

Tags
Back to top button