Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Το ρωσικό φυσικό αέριο ρέει αντιστρόφως από τη Γερμανία στην Πολωνία για 15η ημέρα

Οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη, ο οποίος συνήθως στέλνει ρωσικό αέριο προς δυσμάς, προς την Ευρώπη, κατευθύνονται σήμερα από τη Γερμανία προς την Πολωνία, δείχνουν τα δεδομένα από τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης δικτύου Cascade.

Το αέριο ρέει αντιστρόφως, από τη Γερμανία στην Πολωνία, για 15η διαδοχική ημέρα.

Ο όγκος του αερίου που κατευθύνεται ανατολικά έφθασε σήμερα το πρωί σχεδόν τα 9,9 εκατ. κιλοβατώρες (KWh/h) στον κόμβο μέτρησης του Μαλνόφ στα γερμανοπολωνικά σύνορα, έδειξαν τα δεδομένα, σημειώνοντας άνοδο από τα 5,8 εκατομμύρια kWh/h που ήταν προηγουμένως.

Οι εξαγωγές μέσω του αγωγού Γιαμάλ αντιστοιχούν περίπου στο ένα έκτο την ετήσιων εξαγωγών αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη και την Τουρκία.

ΔΕΠΑ: Συμφέρουσα για την ελληνική αγορά η συμφωνία με την Gazprom για το φυσικό αέριο

Η ρωσική εταιρεία εξαγωγών αερίου Gazprom δεν έχει κλείσει χωρητικότητα διαμετακόμισης για εξαγωγή μέσω αυτού του αγωγού για σήμερα, δείχνουν τα αποτελέσματα των δημοπρασιών.

Η εταιρεία έκλεισε χωρητικότητα διαμετακόμισης 8,3 εκατομμυρίων kWh/h μέσω του αγωγού για τον Ιανουάριο σε δημοπρασία τον περασμένο μήνα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Γερμανία μεταπωλεί ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία, αντί να ανακουφίζει με αυτό την υπερθερμασμένη αγορά, επιρρίποντας την ευθύνη για την αντιστροφή της ροής στον αγωγό Γιαμάλ και την εκτόξευση των τιμών στους γερμανούς εισαγωγείς αερίου.

Tags
Back to top button