Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το πιάτο της ημέρας: Πένες με λαχανικά

Γευστικό και χορταστικό. Ιδανική επιλογή για όσους δεν τρώνε κρέας και τυρί!


ΥΛΙΚΑ
350 γρ. Πένες

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 Κρεμμύδι,κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 Σκόρδο,ψιλοκομμένο


5 Σπαράγγια

200 γρ. Μπρόκολο,κομμένο σε μπουκετάκια

1 Πιπεριά φλωρίνης,ψιλοκομμένη

200 γρ. Σάλτσα ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις βράσουν,τα σουρώνουμε,τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερο,πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε αρκετά αλατισμένο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο. Το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.Το αφαιρουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια με έναν αποφλοιωτή και τα βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο και αυτά.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,ρίχνουμε ελαιόλαδο,την πιπεριά φλωρίνης και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας,χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε μέσα τα βρασμένα λαχανικά(αφού έχουμε κόψει σε κάθετες χοντρές φέτες τα σπαράγγια),τις πένες,ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tags
Back to top button