Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Α.Τ.Ι.Α.

Το περιστατικό της Βίλας Malaparte, στο Κάπρι, το 1954…

Το 1954, οι ιπτάμενοι δίσκοι είχαν κατακλύσει την ιταλική χερσόνησο. Μάλιστα, ένας από αυτούς προσγειώθηκε, κατά τα φαινόμενα, στην ταράτσα της θαυμάσιας παραθαλάσσιας βίλας του γνωστού Ιταλού συγγραφέα, Curzio Malaparte, στο κοσμικό Capri.

Αυτός που έτυχε να παρατηρήσει πρώτος το περίεργο όχημα ήταν ο ζωγράφος Raffaele Castello, ο οποίος, αρχικά, εξαιτίας του συνεχούς βόμβου που άκουγε, νόμισε ότι επρόκειτο περί ελικοπτέρου και πλησίασε σε μικρή απόσταση, για να το διαπιστώσει. Τότε, εμβρόντητος από τεράστια έκπληξη, είδε να κατέρχονται από μια μυστηριώδη πτητική μηχανή τέσσερα βραχύσωμα όντα, τα οποία έφεραν χιτώνες και παρέμειναν για περίπου μισή ώρα δίπλα στον ιπτάμενο δίσκο τους.

Σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε ο Ιταλός ζωγράφος, «είχε την εντύπωση ότι τα πλάσματα αυτά δε μιλούσαν ή μιλούσαν αρκετά χαμηλόφωνα, διότι από το σημείο που στεκόταν, δεν μπορούσε να αντιληφθεί κανέναν απολύτως ήχο. Μισή ώρα αργότερα, τα εξωγήινα όντα επιβιβάστηκαν στο όχημά τους, το οποίο εξέπεμπε αδιαλείπτως ακτίνες γαλάζιου χρώματος και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ο δίσκος ανυψώθηκε και εξαφανίστηκε, κατευθυνόμενος προς τη Σικελία».

Αλλά το «όργιο» των ιπτάμενων δίσκων είχε πάρει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις στη Γαλλία. Στην περιοχή του Saint-Cirq-Lalopie, δύο κάτοικοι παρατήρησαν σε μεγάλο ύψος δύο φωτεινές σφαίρες, που φαίνονταν συνδεδεμένες με μεταλλικό έλασμα.

Στο Bayeux της Νορμανδίας, ενώ πολλοί κάτοικοι έτρεχαν μέσα στους αγρούς, ακολουθώντας έναν ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος εξέπεμπε λευκό και μαύρο καπνό, ένας αγρότης, ο οποίος δεν άφηνε απ’ τα μάτια του τον δίσκο, έπεσε μέσα σε έλος και παραλίγο να πνιγεί. Σώθηκε μόνο, επειδή οι σύντροφοί του εγκατέλειψαν τη χερσαία καταδίωξη του παράδοξου ουράνιου μηχανήματος και έσπευσαν σε βοήθειά του, κατορθώνοντας να σώσουν τη ζωή του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στις 20/10/1954…

Tags
Back to top button