Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο κατηγορεί τη FedEx ότι «παρακράτησε» περισσότερα από 100 δέματα που συνδέονται με τη Huawei

Η Κίνα κατηγορεί την αμερικανική εταιρεία μεταφορών FedEx ότι «παρακράτησε» περισσότερα από 100 δέματα που σχετίζονταν με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei, ανακοίνωσαν σήμερα τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση αυτή διαδραματίζεται την ώρα που η ένταση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον είναι αυξημένη, με τις δύο χώρες να επιδίδονται σε εμπορικό πόλεμο επιβάλλοντας δασμούς αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων η μία στην άλλη.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει μέτρα εναντίον της Huawei στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και με στόχο να πληγούν οι δραστηριότητες του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών στο αμερικανικό έδαφος και διεθνώς.

Στα τέλη Μαΐου η FedEx ζήτησε συγγνώμη για την παρακράτηση «κατά λάθος» ενός «μικρού αριθμού» δεμάτων της Huawei, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι κανένας τρίτος δεν είχε παρέμβει.

Μετά το συμβάν αυτό η Huawei είχε ανακοινώσει ότι θα αναθεωρήσει τη συνεργασία της με τη FedEx.

Όμως οι κινεζικές αρχές, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησαν τον Ιούνιο, κατηγόρησαν τη FedEx ότι «παρακράτησε» συνολικά «περισσότερα από 100 δέματα» που συνδέονται με τη Huawei, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

«Οι έρευνες επέτρεψαν επίσης να αποκαλυφθούν και άλλες ενδείξεις παραβίασης των νόμων και των κανονισμών» από την αμερικανική εταιρεία μεταφορών.

Τον Ιούνιο ένα άλλο δέμα της Huawei με προορισμό τις ΗΠΑ δεν παραδόθηκε, ένα συμβάν που είχε χαρακτηριστεί από τη FedEx «επιχειρησιακό λάθος». Ωστόσο οι Κινέζοι ερευνητές εκτιμούν ότι η εξήγηση αυτή «δεν συνάδει με τα γεγονότα», υπογράμμισε το Xinhua.

Η Ουάσινγκτον περιέλαβε τον Μάιο τη Huawei στη μαύρη λίστα της, μια απόφαση που απαγορεύει στην εταιρεία κατασκευής smartphones να εκμεταλλεύεται τις αμερικανικές τεχνολογίες τις οποίες έχει ανάγκη για τα προϊόντα της. Ωστόσο δόθηκε παράταση 90 ημερών στην εφαρμογή της απόφασης.

Στη συνέχεια το Πεκίνο απάντησε ανακοινώνοντας τη δική του μαύρη λίστα με τις ξένες «μη αξιόπιστες» εταιρείες, η οποία ενδέχεται να θέσει στο στόχαστρό της αμερικανικές εταιρείες που κατηγορούνται ότι εμπόδισαν τις παραδόσεις προς τη Huawei.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button